Der skal gøre ekstra rent på landets skoler og daginstitutioner på grund af udbruddet af corona-virus. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommune jagter personale under coronakrise

25. apr 2020, 12:36
I Københavns Kommune er man på udkig efter 300 medarbejdere til at gøre rent på skoler og daginstitutioner.

Som en del af retningslinjerne for genåbningen af landets skoler og daginstitutioner skal der oftere gøres rent for at forhindre spredning af corona-virus.

Det er årsagen til, at Københavns Kommune nu leder efter 300 nye rengøringsmedarbejdere, skriver TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Minister frygter smittebomber - "En tragedie"

Ifølge vicedirektør i Københavns Ejendomme og Indkøb Helge Vagn Jacobsen er det en stor opgave at finde de nye medarbejdere. 

- Vi skal bruge omkring 300 nye medarbejdere. Det er nødvendigt, hvis vi skal sikre et kontinuerligt og tilstrækkeligt højt niveau i rengøringen i kommunens daginstitutioner og skoler, som lever op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, skriver han i et svar til TV 2 Lorry.

De nye retningslinjer indebærer, at der skal gøres rent to gange om dagen i stedet for en gang om dagen. Og da hovedstaden samlet set råder over 500 daginstitutioner og 50 skoler, er der behov for en del nye ansatte.

Helge Vagn Jacobsen forklarer dog, at jobcentret allerede er i fuld sving med at finde de rette kandidater til jobbet. 

- Desværre er der rigtig mange mennesker, som har mistet deres job den seneste tid - blandt andet i hotel- og restaurationsbranchen, som har været hårdt ramt. Jeg håber, at vi både kan hjælpe en del af dem med en midlertidig ansættelse og få løst vores ekstra rengøringsopgaver, siger han. 

LÆS OGSÅ: To dræbt i voldsom ulykke - tredje i kritisk tilstand