Det er disse tre træer, som kommunen lod stå ved etableringen af en ny cykelsti på Vestre Fjordvej lige overfor Idrætsklubben Freja. Billedet er fra før etableringen af cykelstien. Foto: Google Street View

Kommune indrømmer stor brøler: "Vi har begået en fejl"

14. feb, 15:30
Aalborg Kommune erkender, at der ikke var "fornuft" i løsningen, da en ny cykelsti blev anlagt. Midt på cykelstien står tre træer.

Det var ikke kommunens håndgange folk, der havde skovlen oppe i armhulen, da tre træer skulle bevares i forbindelse med anlæggelsen af en ny cykelsti på Vestre Fjordvej i Aalborg.

LÆS OGSÅ: Malerformand ser muligheder i industriforlig: 'Men vi kommer til at løse problemerne selv'

Det var nok nærmere nogen på et planlægningskontor som havde hovedet under armen.

De tre træer står nemlig nu midt på den nyanlagte cykelsti mellem vejbanen og fortovet, skriver TV2 Nord.

Og for at ingen cyklister skal brage ind i træerne, bliver cyklisterne ledt uden om i små "lommer" til højre for vejtræerne.

"Lommerne" betyder ikke kun at cyklisterne skal sænke farten betydeligt, men "lommerne" har også kostet en tredjedel af fortovet.

LÆS OGSÅ: Fem personer reddet fra brændende lejlighed

Hos Aalborg Kommune erkender man bommerten:

- Vi har begået en fejl, og det kan vi ligeså godt sige. De er jo ikke indrettet, så man med bare nogenlunde fornuft kan gebærde sig forbi med cykler, siger stadsingeniør Svend Erik Pedersen.

Borgmester og cyklist Thomas Kastrup-Larsen (S) skriver ifølge tv-stationen i en kommentar i et opslag på Facebook, at "By- og Landskabsforvaltningen har strakt sig langt for at bevare de tre unge vejtræer, men at den løsning, man fandt frem til, tydeligvis ikke fungerer".

Borgmesteren lover samtidig, at træerne bliver fjernet, så cyklisterne kan holde farten oppe.

LÆS OGSÅ: Sønderjyder rasende på kendt musiker