På skoleområdet skal Aalborg Kommune resten af 2019 finde 19,3 millioner kroner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kommune i krise: Skal spare millioner på børn og ældre

10. sep 2019
Besparelser i Aalborg Kommune kan betyde ansættelsesstop. Skoleområdet skal alene finde knap 20 millioner kroner.

Endnu en kommune skal trække i håndbremsen og give økonomien et hurtigt eftersyn med henbik på besparelser i indeværende år.

LÆS OGSÅ: Redaktør om næstformands-krig: Hun er favorit

Og endnu en gang er det børn og ældre der skal der spares millioner af kroner på.

Ifølge Nordjyske skal Aalborg Kommune spare 85 millioner kroner i serviceudgifter. Det blev besluttet på mandagens udvidede magistratsmøde.

Beslutningen indeholder besparelser på 26,8 millioner kroner i ældre- og handicapforvaltningen, mens familie- og beskæftigelsesforvaltningen skal spare 24 millioner kroner.

Alene på skoleområdet skal der findes 19,3 millioner kroner resten af året.

Helt præcist, hvlke konsekvenser besparelserne får for borgerne kan borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ikke sige noget om.

- Det er de enkelte udvalg og forvaltninger, der skal finde ud af konsekvenserne. Nogle vil måske sige, at vi venter lige lidt med at effektuere nogle ansættelser.

Årsagen er, at ubrugte midler, der blev overført fra 2018 til 2019 gør det svært at overholde aftalen for kommunernes økonomi, skriver avisen.

I forvejen skal der føres 67 millioner kroner ud af 2019, og med mandagens beslutning blev beløbet hævet med 85 millioner kroner.

Hvis ikke kommunen gør noget risikerer man en sanktion rent økonomisk.

LÆS OGSÅ: Rigmand til Søren Pind: Det passer ikke