Beslutningen om portionsstørrelser og pris falder i god jord hos Erna Thygesen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Kommune i kovending: Nægtede 90-årig at købe halv portion mad

20. nov 2019, 21:58
Guldborgsund Kommune bøjer sig for de ældre borgere. Vi har fået det trumfet igennem med at beholde prisen. Det var det, vi ville, siger 90-årig.

Guldborgsund Kommune retter nu ind efter 90-årige Erna Thygesen og andre ældre borgere i kommunen.

LÆS OGSÅ: Raser over populært tv-program: Stop det dog!

Erna Thygesen ville ikke finde sig, at byrådet blandede sig i, hvad hun spiser. Hun var sammen med andre ældre samtidig temmelig træt af, at kommunen fra årsskiftet ville sløjfe deres mulighed for at købe en halv portion mad.

Men efter måneders diskussion om priserne er der nu kommet en foreløbig politisk afgørelse i sagen, skriver TV Øst.

Fra næste år vil det komme til at koste 10,40 kroner for hver 100 gram mad plus tre kroner i en transportudgift, når de ældre skal købe et måltid, skriver tv-stationen.

For Erna Thygesen betyder det, at hvis hun bestiller 500 gram mad, koster det hende 55 kroner - en halv portion på 250 gram vil koste 29 kroner.

LÆS OGSÅ: Engell med klar dom over Mette F.: Det er en bommert

Ifølge næstformand i Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, Jens Erik Boesen (Guldborgsundlisten), er man blevet enige om at adoptere en løsning, der har været praktiseret på nogle af kommunens caféer.

Løsningen var ikke tilgængelig for de hjemmeboende borgere, men det bliver den fra årsskiftet.

Politikerne kovending i sagen og portionsstørrelser og pris passer Erna Thygesen fint.

- Jeg synes, det lyder godt. Vi har kæmpet for at få de der halve portioner til den samme pris. Så ud fra det kan jeg kun synes godt om det, siger hun til TV2 Øst, og tilføjer:

- Umiddelbart er jeg glad for det, fordi vi har ligesom fået det trumfet det igennem med at beholde prisen. Det var det, vi ville.

I forbindelse med den nye ordning har udvalget også besluttet, der skal være tilbud om forplejning i hele døgnet på kommunens plejecentre.

LÆS OGSÅ: Dansk firma efterlyser ansatte: Vi skal bruge 50 mand nu