Aabenraa Kommune vil nu gennemgå deres registre, så skatteborgernes penge ikke skydes forkert af. Foto: Google maps

Kommune i kæmpe bommert: Rev privat bro ned

22. nov 2019, 18:00
Kommune vil gennemgå register efter to brødre i en måned så til, da kommunen byggede en ny bro. Broen var deres og ikke kommunens.

Det har kostet skatteborgerne i Aabenraa Kommune 700.000 kroner, at kommunen ikke kiggede ordentligt efter, inden den betalte for at opføre en ny bro.

LÆS OGSÅ: Leder fyret og bortvist

Broen tilhører nemlig ikke kommunen, men derimod to landsmandsbrødre. Broen går over en å, som ligger mellem deres marker.

Aabenraa Kommune havde fejlagtigt registreret broen som en offentlig bro, og ifølge optegnelserne var det tid til at renovere den, skriver JydskeVestkysten.

Broen blev revet ned og en ny opført - nærmest for øjnene af et undrende brødrepar.

- Vi kommer derned, fordi vi har jord ved broen. Der ser vi det. De var bare gået i gang med at lave broen dernede. Vi havde ikke fået noget at vide inden, fortæller den ene bror, Gerhart Rasmussen, til JydskeVestkysten.

Brødrene havde heller ikke bedt kommunen om at bygge en ny bro - eller at betale for det.

Istedet for at kontakte kommunen for at gøre opmærksom på misforståelsen, trak brødrene på skuldrene og så til, mens arbejdet med broen stod på den næste måned.

LÆS OGSÅ: Dronningen chokerer: "Et forfærdeligt syn"

Siden har brødrene moret sig over historien og lavet sjov med, at det vel nok var pænt af kommunen sådan at forære dem en ny bro væk.

Men forleden kom det frem, at Vejen Kommune har fyret 400.000 skattekroner af på at sætte en lignende bro i stand. Den viste sig også at være privat ejet.

Det har fået Aabenraa Kommune til at stoppe op og erkende, at der er lavet en fejl, men direktøren for kultur, miljø og erhverv, Stig Werner Isaksen, siger også til avisen, at pengene er tabt for kommunekassen.

Han tilføjer, at den medarbejder, der satte arbejdet i gang, har handlet i god tro, men at man nu vil forhindre, at det sker igen.

- Helt konkret kommer vi nu til at gå hele registeret igennem, så vi kan være sikre på, at vi ikke kommer til at bruge flere af den slags penge.

LÆS OGSÅ: Kendt tv-kok i konkurs: "Jeg skammer mig"