38-årige Anne Marie Geisler Andersen (R) er medlem af Esbjerg byråd. Hun har tidligere siddet i Folketinget og været medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Foto: Steen Borgaard/Folketinget

Kommune giver ansatte ulovlig mundkurv på: "Meget alvorligt"

26. sep 2019, 17:57
Politiker har meldt Esbjerg Kommune til ombudsmanden, og klaget over kommunens håndtering af sag om de ansattes ytringsfrihed.

- Det er beklageligt. Derfor har vi også taget den har sag meget alvorligt og også rejst den politisk.

LÆS OGSÅ: 13-årige drenge gør vildt fund i skov

Det siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til TV Syd om sagen, hvor en kommunal chef på en temadag for ansatte i kommunens familieafdeling viste et lysbillede, hvor der blandt andet stod "Hold dig fra pressen".

Han slår samtidig fast, at "selvfølgelig gælder ytringsfriheden i Esbjerg Kommune".

Det var byrådspolitiker Anne Marie Geisler Andersen (R), som bragte sagen frem, og hun fortæller, at kommunens interne retningslinjer betyder, at der er medarbejdere, som ikke længere oplever glæde ved at gå på arbejde.

- Det betyder, at der er nogen, der har fået nyt job, der er nogen, der er på vej væk, og der er nogen, som går i det daglige og ikke har det særlig godt. Det påvirker et arbejdsmiljø, hvis man ikke kan komme til chefen, hvis man er bange for at blive fyret. Vi skal jo spare ligesom i andre kommuner, siger Anne Marie Geisler Andersen til TV Syd.

LÆS OGSÅ: Ung succes-iværksætter taber millioner

Besked til chefen

Efter lysbilledet med "Hold dig fra pressen" har været bragt i flere medier, og Anne Marie Geisler Andersen efterfølgende rettede kritik mod kommunen, har kommunen i et internt nyhedsbrev ifølge TV Syd skrevet, at medarbejdere gerne må tale med pressen, men at en intern strategi indebar, at man skulle orientere sin leder, hvis man blev kontaktet af pressen.

Den melding har fået Anne Marie Geisler Andersen til at sende en klage til ombudsmanden.

- Jeg kunne godt tænke mig at få vurderet den her sag - både det omtalte slide samt den efterfølgende håndtering - og at vi får sort på hvidt, hvorvidt det her ikke var i orden, siger Anne Marie Geisler Andersen til TV Syd.

LÆS OGSÅ: Mor står frem efter arbejdsulykke: - Min søn er ikke død