Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby Kommune, har været med til at beslutte at de ansatte i kommunen skal forkæles med en gave. Foto: Tårnby Kommune

Kommune belønner ansatte for coronaindsats: Her får alle en gave

5. jun 2020, 09:15
Økonomiudvalget i Tårnby Kommune har besluttet sig for at forkæle alle kommunalt ansatte med en gave. Det skal opfattes som et klap på skulderen for de ansattes indsats under coronakrisen, siger borgmester.

Den 29. maj fik cirka 3.200 kommunalt ansatte i Tårnby Kommune et noget overraskende brev i deres e-Boks:

- Økonomiudvalget har besluttet at give dig en gave! Gaven gives til alle medarbejdere i kommunen som en påskønnelse af jeres indsats med at komme godt gennem COVID-19-krisen, står der i brevet.

LÆS OGSÅ: Chefredaktør stopper: Får nyt job for Socialdemokratiet

I brevet var der et link til en hjemmeside, hvor de ansatte kunne vælge mellem gaver som Royal Copenhagen-kopper, en skål fra Georg Jensen og sengetøj fra Södahl:

- Det er selvfølgelig for at give dem et klap på skulderen. Det er dem, der har stået i frontlinjen blandt andet på ældreområdet. Men det er også dem, der har stået for en meget udfordrende genåbning på skole- og institutionsområdet. Det mener vi er rigtig godt gået, og det er alle medarbejdere i kommunens fortjeneste, fra lederen, til ham eller hende, der gør rent, og dem, der har været hjemsendt, forklarer Allan S. Andersen (S), borgmester i Tårnby Kommune, om initiativet.

Jeg tror, de fleste kan se, at det er en ret beskeden gave, og det var også et enigt økonomiudvalg, der mente, at de ansatte skulle have en anerkendelse
Allan S. Andersen (S), borgmester, Tårnby Kommune

Ifølge tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) er Tårnby Kommune særligt hårdt ramt af coronakrisen, da det er den kommune i landet, hvor flest risikerer at stå uden arbejde.

Forklaringen er, at 63 procent af kommunens fuldtidsbeskæftigede indbyggere er beskæftiget inden for en af de fire brancher, der er hårdest ramt under coronakrisen, nemlig handel, hotel, restauration og transport. Det skyldes især, at mange har job i Københavns Lufthavn, der ligger i Tårnby Kommune.

Ifølge borgmesteren drejer det sig om 22.000-25.000 arbejdspladser, der enten ligger i lufthavnen eller i en virksomhed, som er relateret til lufthavnen.

Biografbillet og Den Blå Planet

Det er ikke kutyme, at de ansatte i kommunen får gaver fra deres arbejdsgiver. Der er eksempelvis ingen julegaver til de kommunalt ansatte. Til gengæld får de ti biografbilletter om året til den lokale biograf i Kastrup og et halvt årskort til Den Blå Planet, der også ligger i kommunen.

Den aktuelle coronagave er da også økonomisk i den beskedne ende, da det mere handler om påskønnelse, forklarer borgmestren. 

- De kan vælge en gave for 300 kroner per næse. Selvom det ikke er et svimlende beløb, kan vi se på de sociale medier, og på mails vi får, at folk er glade for anerkendelsen, siger Allan S. Andersen.

- Hvordan har I råd til at give gaver, når nu I er den kommune, der er hårdest ramt i forhold til coronakrisen og arbejdsløshed?

- Jeg tror, at de fleste kan se, at det er en ret beskeden gave, og det var også et enigt økonomiudvalg, der mente, at de ansatte skulle have en anerkendelse. De penge, der er brugt, var sat af til personalegoder, siger han og fortsætter:

- Vi har et stort fokus på arbejdsløsheden i kommunen og har blandt andet nedsat en tænketank, hvor et af initiativerne er et rådgivnings- og jobcenter i Københavns Lufthavn.

LÆS OGSÅ: Jobcenter åbner i Københavns Lufthavn

Centret, der åbner i løbet af juni, skal primært hjælpe de omkring op mod 25.000 ansatte i de 1.000 virksomheder i og omkring lufthavnen med specialiseret hjælp og rådgivning, der kan sikre dem et job fremtiden.  

Medarbejderne har indtil 24. juni til at beslutte, hvilken gave de ønsker.