Frederiksberg kommune med den nye borgmester Simon Aggesen (K) i spidsen har valgt at stoppe samarbejdet med kommunaldirektør Torben Kjærgaard.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at 'Torben Kjærgaard har ydet en stor og kompetent indsats i de godt syv år, han har varetaget stillingen som kommunaldirektør. Fremadrettet har kommunen et ønske om en anden profil i stillingen, og på den baggrund har magistraten besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet ophører.'

LÆS OGSÅ: David fyret efter to dages arbejde: "Det er 'køb og smid væk' med mennesker"

Nyhedsbrevet A4 Morgen
- giver dig overblik

Da der er tale om en personsag kan Frederiksberg Kommune ikke udtale sig yderligere, fremgår det af pressemeddelelsen. Fyringen kommer blot tre måneder efter, at Simon Aggesen overtog borgmesterposten efter partifællen Jørgen Glenthøj.

Det er kommunens Økonomiudvalg - Magistraten - der har truffet beslutningen om at fyre Torben Kjærgaard. De 11 medlemmer af Magistraten var imidlertid ikke enige om beslutningen. Socialdemokratiets politiske ordfører på rådhuset, Sine Heltberg, der var imod fyringen, skriver på Facebook:

'Det koster millioner at fyre en topchef. De penge kunne vi have brugt på at give ældre, der modtager hjemmepleje hovedrengøring, give alle børnene i skoler og daginstitutioner en tur i Zoo og se de nye pandaer, bygge en cykelsti på Jens Jessensvej så flere børn og unge kan cykle til sport eller udfase engangsplastik på vores institutioner etc.'

Sine Heltberg nævner også, at da Torben Kjærgaard blev ansat, fremhævede den daværende borgmester, Jørgen Glenthøj, at den nye topdirektør var valgt blandt andet, fordi han var udviklingsorienteret.

Til Altinget siger Sine Heltberg videre:

- Fyringen betyder, at Frederiksberg Kommune skal have sin fjerde kommunaldirektør på under 10 år. Det kan godt bekymre os, at Frederiksbergs nye borgmester, Simon Aggesen (K), ikke søger at skabe et samarbejde med en kommunaldirektør, der forlader Frederiksberg i sund form.  

Torben Kjærgaard er ifølge Altinget foreløbigt fritaget fra tjeneste. 

Om tidligere fyringer skriver tv2lorry.dk, at da Gribskov Kommune fyrede sin kommunaldirektør i 2018, modtog han 3,6 millioner kroner svarende til to års løn i forbindelse med sin fratrædelse.

Da Frederiksberg kommune i 2010 fyrede den daværende kommunaldirektør med begrundelsen pligtforsømmelse, endte sagen ved en voldgiftsret. Her fik kommunen efterfølgende rettens ord for, at det var i orden at afbryde samarbejdet med topdirektøren.