Syddjurs Kommune skal ikke forvente, at 69-årige Inge Gleesborg Nielsen fortsætter som frivillig i aktivitetscenteret Solbakken i Ebeltoft.

Kommune fyrer ansatte: Beder 69-årige Inge om at arbejde gratis

28. jan 2020, 13:05
Andelen af ældre er større på landet og i yderkommunerne end i bykommunerne.

Strikkeklub, bankospil og træning, og en kalender som ofte er booket alle ugens dage, det er 69-årige Inge Gleesborg Nielsens hverdag som frivillig i aktivitetscenteret Solbakken i Ebeltoft.

LÆS OGSÅ: 47.000 HK'ere skal have ny formand: Her er de to kandidater

Men det stopper ikke der. For at spare har Syddjurs Kommune valgt at fyre medarbejdere, og samtidig lægge flere opgaver ud til de frivillige, skriver DR.

Årsagen er, at en større andel af ældre over 65 år presser kommunens økonomi - blandt andet fordi pensionister ikke betaler så meget til kommunekassen, som da de arbejdede.

Inge Gleesborg Nielsen skal fremover også tage sig af administrative opgaver som opkrævning af kontingent fra brugerne. Hun skal også lave regnskaber og sørge for referater.

Samtidig fyrer kommunen altså ansatte for at spare, og det gør hende vred.

- Jeg vil ikke til at udføre lønarbejde for kommunen, for at de kan spare. Det er ikke rimeligt, siger hun til DR og tilføjer, at hun også vil have lov til at have fritid.

Syddjurs Kommune har sågar sat 400.000 kroner af til oplæring af de frivillige, så de kan overtage de fyredes opgaver.

LÆS OGSÅ: Travlhed hos politiet: 7.000 danskere taget i denne lovovertrædelse

Men Inge Gleesborg Nielsen tror ikke på at modellen holder. Hun mener, at det bliver svært for kommunen at finde frivillig arbejdskraft fremover.

Bliver du ved med at være frivillig?

- Nej, det gør jeg ikke, og min mand gør heller ikke, siger den 69-årige pensionist.

Ifølge DR er hver fjerde borger i Syddjurs Kommune mindst 65 år gammel. I bykommunerne er det 17 procent, mens landsgennemsnittet er 23 procent. Det er således særligt på landet og i yderkommunerne, at andelen af ældre er stor.

S-regeringen har barslet med en reform af den kommunale udligning, som forventes at skulle falde på plads inden sommerferien. Formålet med kommunal udligning er, at mere velstillede kommuner giver penge til fattigere kommuner.

LÆS OGSÅ: Kan særlig metode finde Emilie Mengs morder? Sådan knækker hollandsk politi kolde drabsager