Kommune fortrød: Thomas får sygedagpenge igen

18. dec 2011
Sygemeldte Thomas Bang får sine sygedagpenge tilbage. Kommunen har ændret sin afgørelse, efter at han klagede. Nu har jeg en chance for at komme videre.

37-årige Thomas Bang fra Hornslet på Djursland kunne ikke tro sine egne øjne, da han forleden fik brev fra Syddjurs Kommune.

Stik imod hans forventninger har kommunen valgt at ændre den afgørelse, hvor han for snart to måneder siden fik frataget sine sygedagpenge af en sagsbehandler fra et privat jobfirma.”Det kommer som en kæmpe overraskelse, for jeg havde mistet tilliden til kommunen,” siger Thomas Bang.

Han er lettet over, at forsørgelsesgrundlaget nu er på plads igen, for han var ikke berettiget til kontanthjælp, da hans sygedagpenge blev stoppet.

Chance for at komme videre

Thomas Bang er blevet berettiget til revalidering. Det vil sige uddannelse, optræning eller omskoling, der gør, at han fremover kan få et job, der passer til, hvad han kan klare.

”Nu har jeg en chance for at komme videre,” siger han.

Thomas Bang, der er uddannet smed og senere indkøber, kom til skade i en arbejdsulykke i foråret 2007. I sit arbejde som bådmontør faldt han ned fra en stige og fik vredet sine ribben skæve. Det har lige siden givet ham en række rygproblemer, som gør, at han ikke kan passe et almindeligt arbejde.

”Hvad nu hvis jeg ikke havde klaget?”

Da Thomas Bang fik stoppet sine sygedagpenge, var det af en sagsbehandler fra et privat jobfirma. Det er dog ikke det, der har gjort, at kommunen har ændret sin afgørelse.Det er alene en vurdering af, hvorvidt han er berettiget til sygedagpenge.

Thomas Bang ved ikke, hvorfor kommunen har ændret afgørelse.

”Det kan være på grund af artiklerne på Avisen.dk. Men det kan også være, fordi kommunen simpelthen har indset, at man har taget fejl,” siger han.

”Hvis nu jeg ikke havde klaget, som de fleste ikke gør, hvor havde jeg så været henne i dag?” spørger Thomas Bang.

Syddjurs Kommune ønsker ikke at kommentere den nye afgørelse i sagen.