Efter en lang række henvendelser fra utilfredse borgere indstiller Fredericia Kommune samarbejdet med læge. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Efter borgerstorm: Kommune dropper udskældt læge

13. jan 2020, 14:46
Efter kort tids ansættelse har Fredericia Kommune indstillet samarbejdet med den omdiskuterede læge og debattør, Vibeke Manniche.

Den udskældte læge og debattør Vibeke Manniche er ikke længere ansat på jobcentret i Fredericia Kommune. Gennem de seneste dage har kommunen nemlig modtaget adskillige henvendelser fra utilfredse borgere, fordi det var kommet frem, at hun var blevet ansat på jobcentret. Det er grunden til, at kommunen nu har valgt at indstille samarbejdet, skriver Fredericia Avisen.  

LÆS OGSÅ: Brian fik særlig besked i kantinen - Jeg troede ikke på ham

- Vi er virkelig kede af de følelser, som samarbejdet vækker hos borgerne. Det har på ingen måde været intentionen. Vi har tidligere brugt Vibeke Manniche til at undervise vores medarbejdere i, hvordan vi bruger lægeerklæringer, hvilket har fungeret godt, siger koncernchef Yelda Bjørnholt til Fredericia Avisen og tilføjer:

- Det samarbejde har fungeret godt, hvorfor vi valgte at opsige vores samarbejde med vores tidligere læge og ansætte Vibeke i stedet, da hun gerne ville påtage sig dette hverv. Jeg kendte helt ærligt ikke til historierne, der går tilbage til 2015, så jeg er virkelig blevet blæst bagover. Det har aldrig været intentionen at støde borgerne eller at genaktivere nogle gamle følelser. Derfor har vi opsagt samarbejdet. Det skal siges, at vi har ikke en finger at sætte på Vibeke Manniches arbejde i Fredericia Kommune.