Børne- og familieområdet har til huse hos Center Opvækst og Læring på Østerågade i Broby. Foto: Google Street View

Topchef fyret: Nu forfremmes han af kommune

23. jan 2020, 13:41
Faaborg-Midtfyn Kommune forfremmer ansat til chef for børne- og familieområdet. Han er tidligere blevet fyret fra lignende stilling.

Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, Jack Odgaard, er ikke begejstret for, at kommunens nye chef for børne- og familieområdet har en fyringssag om inhabilitet bag sig.

LÆS OGSÅ: Jannie har en ADD-diagnose: "Hun er en uvurderlig medarbejder"

- Det kan godt være, de (kommunens embedsmænd, red.) har fulgt reglerne, men jeg synes alligevel, man skal overveje, hvad han har med i rygsækken. Det kan ikke andet end give uro. Derfor skulle man ansætte én, der ikke har noget i rygsækken, siger Jack Odgaard til Fyens Stiftstidende.

Det er Henrik Jacobsen som fra 1. februar får ansvaret for kommunens allermest sårbare børn og unge.

Han blev fyret fra Nordfyns Kommune i sommeren 2018 efter TV 2/Fyns afsløringer af en betændt sag om inhabilitet, hvor en centerleder, rangeret under Henrik Jacobsen, havde købt kurser for næsten 240.000 kroner af sin egen søster.

Henrik Jacobsen var godt klar over inhabiliteten, og det kostede ham stillingen. Centerlederen blev også fyret.

LÆS OGSÅ: Kommune meldt til politiet: Overvågede mand i fleksjob

Ifølge Fyens Stiftstidende er Henrik Jacobsen siden blevet ansat som afdelingsleder for Hjælpemiddel-afdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune, men rykker altså nu op i hierarkiet til en stilling, der ligner den, han blev fyret fra.

Jack Odgaard mener, at han som folkevalgt har pligt til at råbe højt om sin bekymring, mens borgmester Hans Stavnsager (S) har fuld tiltro til embedsmændene, og opfordrer Jack Odgaard til at huske sit ansvar som arbejdsgiver og bakke kommunens ansatte op.

LÆS OGSÅ: Kommune i kæmpe brøler: - Vi er meget kede af det