FOKUS: OFFENTLIG LØNKAMP: Kommunalt ansatte skal forhandle løn selv

22. nov 2010
KL vil gerne have tillidsrepræsentanten ud af lønforhandlingen. Mellemlederne skal være de første til at klare sig selv.

I dag begynder overenskomstforhandlingerne for omkring en halv million ansatte i kommunerne.

Når de slutter i februar 2011, kan en af konsekvenserne være, at kommunalt ansatte medarbejdere for første gang skal sætte sig til forhandlingsbordet overfor deres chef og selv forhandle deres lokallønstillæg hjem.

Det står nemlig højt på ønskesedlen fra Kommunernes Landsforening (KL), der for eksempel gerne vil bruge lokallønnen til at fastholde de medarbejdere, der bliver mangel på i fremtiden og til at nedsætte sygefraværet.

I dag forhandles lokallønnen, den del af lønnen som fordeles på den enkelte arbejdsplads, af tillidsrepræsentanten eller en fra den lokale fagforening.

Mellemledere og akademikere først

Til at starte med vil arbejdsgiverne gerne forhandle direkte med for eksempel ledere af institutioner, mellemledere og akademikere.

”Vores langsigtede mål er, at den enkelte medarbejder skal forhandle løn med sin leder. Men vi ved, hvordan organisationerne ser på det, så det her er ikke et frontalangreb på forhandlingsretten, men et første skridt på vejen,” siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup og formand for KLs Løn og Personaleudvalg.

Men lederne kommer ikke til at sidde ved forhandlingsbordet, hvis det står til HK Kommunal, der forhandler for sine cirka 60.000 medlemmer.

”Vi vil stå stejlt på, at lokallønnen fortsat skal forhandles af to ligeværdige lokale parter. Det er ikke noget, cheferne skal sidde og give til dem, de godt kan lide, mens de måske ikke engang tager de andre ind til samtale. Og har de overhovedet tænkt i gennem, hvor ressourcekrævende det ville være, hvis 500.000 ansatte skulle til individuel lønforhandling med deres chef en gang om året?,” siger Bodil Otto, formand for HK/Kommunal og medlem af KTOs forhandlingsudvalg.

Hun mener, at tillidsrepræsentanten er garant for, at pengene fordeles retfærdigt. Det er KL ikke enig i.

”Efter vores opfattelse er løn et af ledelsesredskaberne. Vi har af historiske grunde fjernet noget af ledelsesrummet hos organisationerne ved, at det er tillidsrepræsentanten og lederen, der forhandler, og det rum vil vi have tilbage på sigt. Hvad angår tidsforbruget, har jeg aldrig hørt om at det er et problem i det private erhvervsliv,” siger Michael Ziegler.