Kommissionen forudser stigende dansk ledighed

4. nov 2008
Europa er kommet ind i en recessionsperiode, og EUkommissionen forudser stigende ledighed.

EU-kommissionen konstaterer, at recessionen har nået Europa og venter ikke vækst det kommende år. Samtidig kan vi se frem til stigende arbejdsløshed, lyder de dystre toner. Det skriver fagligt.eu.

I en ny prognose siger Kommissionen, at den økonomiske vækst i EU bliver halveret i år i forhold til 2007, så den lander på 1,4 procent.

I 2009 bliver det endnu værre, da EU-landenes økonomi nærmest vil gå i stå med en vækst på blot 0,2 procent. I 2010 er der udsigt til en smule vækst i omegnen af 1,1 procent.

Væksten her i Danmark vil blive lidt lavere end EU-gennemsnittet, forventer EU-kommissionen. Den anslåede vækst i 2009 lyder på 0,1 procent og 0,9 procent i 2010.

I afsnittet om Danmark 'Sliding down from the roof top' peger kommissionen på, at det især vil stå slemt til på boligområdet, da der ikke er tegn på en stabilisering af priserne. En nedtur på boligmarkedet vil formentlig betyde øget arbejdsløshed, og Kommissionen forventer derfor en betydelig stigning i den danske arbejdsløshed frem mod 2010.

-Newspaq

faktaboks