Klimaminister Dan Jørgensen har låst sig inde i sit ministerium, mener kommentator Noa Reddington. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kommentator om minister: - Har låst sig inde i sit ministerium

11. feb 2020, 14:58
Venstres og De Radikales fælles udspil om elbiler sætter klimaminister Dan Jørgensen (S) under pres, lyder vurderingen fra den politiske kommentator Noa Reddington.

Et fælles udspil om en række grønne tiltag fra Venstre og De Radikale er med til at sætte den socialdemokratiske klimaminister Dan Jørgensen under et heftigt pres. Sådan lyder vurderingen fra den politiske kommentator Noa Reddington, skriver TV 2.   

LÆS OGSÅ: LA-formand trækker sig i protest

I udspillet foreslår de to partier blandt andet, at det fremover skal være helt gratis for elbiler at krydse Storebælt, mens der skal opføres ladestandere ved alle rastepladser og tankstationer. Set fra Noa Reddingtons perspektiv er der tale om et mindre udspil, selvom det er et skridt på vejen mod at opnå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. 

Han forklarer, at de øvrige partier på Christiansborg utålmodigt afventer et udspil fra Dan Jørgensen, der konkret anviser vejen for den grønne omstilling, så målene kan blive opfyldt. 

- Men oplevelsen er, at Dan Jørgensen har låst sig inde i sit klimaministerium og prøver at finde ud af, hvad der skal ske. Det er drønfrustrerende for de andre partier, at de ikke er en del af det, og det her er jo en måde at banke i bordet og sige, nu må vi altså se at komme til det mere konkrete, siger Noa Reddington.

Set med hans kommentatorbriller er det ikke usandsynligt, at Venstre og De Radikale kan samle opbakning til deres udspil hos et flertal i Folketinget. Her ser han De Konservative, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet som potentielle støtter.  

LÆS OGSÅ: PostNord beordrer sang fjernet fra nettet