Kommentator: Afgørende om Løkke er fedtet ind

21. nov 2013, 11:41
Ny redegørelse om GGGI ser ud til at fælde minister, men den kan også få alvorlig betydning for Lars Løkke, vurderer politisk kommentator.

Det virkelig interessante er ikke, at Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) angiveligt trækker sig på baggrund af en ny redegørelse om GGGI.

Det er derimod, om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, også kompromitteres i rapporten, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Det skriver Ekstra Bladet.

”Det, der bliver helt afgørende, er, om der ligger noget i den redegørelse, som Friis Bach og hans embedsmænd har bestilt, der for alvor belaster Løkke. Altså - det rigtig spændende er, om Løkke er fedtet ind i det her," siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Viser redegørelsen udelukkende, at Christian Friis Bach (R) har misinformeret Folketinget, er det ikke noget problem for Lars Løkke Rasmussen (V).

”Men hvis det vedrører GGGI i almindelighed, så kan det også få betydning for Løkke og hans formandskab,” siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Den politiske kommentator ser desuden frem til at få svar på, om Udviklingsministeren er blevet bedt om at gå af, eller om han selv har taget beslutningen.

Han vurderer, at ministerens afgang belaster De Radikales leder Margrethe Vestager, der nu må sige farvel til sin anden minister på under et år, mens en tredje radikal minister, Martin Lidegaard, har problemer med solcellesagen.

Kilde: Ekstra Bladet