Kolleger har ondt af Bondam

29. okt 2010, 21:07
Bondams afløser er endnu ikke fundet.

I dag meddelte Klaus Bondam (R), at han skifter job.

I stedet for titlen som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester skal han efter nytår smykke sig med titlen som direktør i Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles.


Læs artikel: Bondam: Jeg har ikke snydt vælgerne


Borgmesteren har mødt meget modvind - senest i anklagerne om kassetænkning i Københavns jobcentre.


Kolleger på rådhuset står nu i kø for at forsvare Bondam, da de mener, at han har været offer for en personhetz i pressen.

Partifællen Manu Sareen siger:
"Det har været pissehårdt for ham, at dele af pressen er gået efter hans person. Det kan jeg fint se, hvorfor han vil være foruden."

Masser af kritik

I sin korte tid som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester og i sit tidligere hverv som Teknik- og Miljøborgmester, har Klaus Bondam stået mål for megen kritik, som både har været rettet mod dårlige sager, men også på hans person.

Fra Venstres Flemming Steen Munch, som sidder i Beskæftigelses- og integrationsudvalget, lyder det:

"Det er et barsk erhverv at være politiker, når pressen bider sig fast i jakkeskøderne. Kritikken af ham har været blæst helt ude af proportioner."


Flemming Steen Munch hentyder til sagen, hvor kommunale jobcentre står anklaget for at spekulere i kassetænkning med statslige tilskud.

Sagen bliver lige nu afgjort i Arbejdsmarkedsstyrelsen, og Flemming Steen Munch vil vente til en afgørelse er truffet, før han hopper med på kritikken.


Afløser endnu ukendt

Medlemmerne i Den Radikale gruppe i borgerrepræsentationen vil ikke gå ind i debatten om, hvem der nu skal sidde på borgmestertaburetten.

Til stillingen er både Manu Sareen, Margrethe Wivel og Katrina Feilberg i spil, men ingen af dem vil fortælle Avisen.dk, hvorvidt de er interesserede i posten.

De radikale fik borgmestertitlen med stemmer fra Dansk Folkeparti - og dengang var der diskussion om det var i overensstemmelse med partiets øvrige politik.