Kolleger har ondt af Bondam

29. okt 2010
Bondams afløser er endnu ikke fundet.

I dag meddelte Klaus Bondam (R), at han skifter job.

I stedet for titlen som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester skal han efter nytår smykke sig med titlen som direktør i Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles.


Læs artikel: Bondam: Jeg har ikke snydt vælgerne


Borgmesteren har mødt meget modvind - senest i anklagerne om kassetænkning i Københavns jobcentre.


Kolleger på rådhuset står nu i kø for at forsvare Bondam, da de mener, at han har været offer for en personhetz i pressen.

Partifællen Manu Sareen siger:
"Det har været pissehårdt for ham, at dele af pressen er gået efter hans person. Det kan jeg fint se, hvorfor han vil være foruden."

Masser af kritik

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I sin korte tid som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester og i sit tidligere hverv som Teknik- og Miljøborgmester, har Klaus Bondam stået mål for megen kritik, som både har været rettet mod dårlige sager, men også på hans person.

Fra Venstres Flemming Steen Munch, som sidder i Beskæftigelses- og integrationsudvalget, lyder det:

"Det er et barsk erhverv at være politiker, når pressen bider sig fast i jakkeskøderne. Kritikken af ham har været blæst helt ude af proportioner."


Flemming Steen Munch hentyder til sagen, hvor kommunale jobcentre står anklaget for at spekulere i kassetænkning med statslige tilskud.

Sagen bliver lige nu afgjort i Arbejdsmarkedsstyrelsen, og Flemming Steen Munch vil vente til en afgørelse er truffet, før han hopper med på kritikken.


Afløser endnu ukendt

Medlemmerne i Den Radikale gruppe i borgerrepræsentationen vil ikke gå ind i debatten om, hvem der nu skal sidde på borgmestertaburetten.

Til stillingen er både Manu Sareen, Margrethe Wivel og Katrina Feilberg i spil, men ingen af dem vil fortælle Avisen.dk, hvorvidt de er interesserede i posten.

De radikale fik borgmestertitlen med stemmer fra Dansk Folkeparti - og dengang var der diskussion om det var i overensstemmelse med partiets øvrige politik.