Koks i kommune: Stjæler kunder fra cykelbutik

15. okt 2013, 11:41
Et kommunalt aktiveringsprojekt i Hørsholm Kommune står bag konkurrenceforvridende arbejde.

Køb dig en brugt cykel til langt under markedspris, eller få repareret din egen for ingen penge.

Sådan har tilbuddet lydt i flere år i Hørsholm Jobhus’ cykelværksted, skriver Lokalavisen.dk.

Det skulle have været et kommunalt aktiveringsprojekt for langtidsledige, kontanthjælpsmodtagere og arbejdsprøvning for førtidspensionister.

Men i stedet for bare at servicere og vedligeholde hjemmeplejens cykler og istandsætte cykler til flygtningefamilier, har værkstedet i hidtil ukendt omfang foretaget reperationer og salg af brugte cykler til kommunens ansatte og andre borgere.

Det er jo ikke fair

Kontanthjælpsmodtager Niels Kaiholm er en af de borgere, der har fået nys om de billige cykler. Han får tilbudt at købe en brugt cykel til næsten ingen penge, men bliver mere og mere  forarget over foretagendet.

"Jeg bliver sur og stødt over, at Hørsholm Kommune går ind og interfererer de lokale handlende ved at sælge og reparere cykler. Det er jo ikke fair," siger han til Lokalavisen.dk.

Kommunen beklager

Selvom sagen endnu ikke er undersøgt til bunds, har formanden for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Henrik Klitgaard (R), indrømmet at forholdene på cykelværkstedet er kritisable, og han har stoppet aktiviteterne på stedet.

"Jeg er enig i, at det er konkurrenceforvridende, men det er sket uden min viden," fastslår han over for Lokalavisen.dk.

Sagens omfang skal nu undersøges, og Henrik Klitgaar understreger, at det er sidste gang, kommunen undergraver selvstændigt erhverv.

Kilde: Lokalavisen.dk