Kokkekamp tæt på at lukke pivdyr restaurant

23. dec 2013, 14:25
En fejde mellem Claus Meyer og stjernekokken René Redzepi var tæt på at køre verdens bedste restaurant i sænk.

Restaurant Noma var, ifølge grundlægger Claus Meyer, meget tæt på at lukke på grund af et opgør mellem ham og Nomas køkkenchef og medejer René Redzepi, skriver berlingske.dk.

Det førte til, at Claus Meyer i juni afgav hovedejerskabet af Noma til den amerikanske investeringsgruppe Overture, som i dag har størsteparten af aktierne sammen med René Redzepi.

Æren tilfaldt Redzepi

Fejden mellem de to kokke og ejere kom ovenpå restaurantens succes. Da Claus Meyer åbnede restauranten for ti år siden, havde han absolut ikke forestillet sig, at restauranten ville komme til at ride på en bølge af succes.

Men det kom den. Syv år efter åbningen, blev restauranten kåret som verdens bedste. Men æren tilfaldt primært René Redzepi.

Allerede tre år efter åbningen, fik Meyer en fornemmelse af, at Redzepi ikke ønskede, at han skulle indgå i det kreative arbejde i restauranten.

Redzepis udmelding til Meyer

Meyer fik ret i sine antagelse, for i sommeren 2007 fortalte Redzepi til Meyer, at deres veje måtte skilles, fordi han mente, at Meyer brugte for meget tid på at udvikle sin egen forretning og ikke restauranten.

- Eftersom jeg ikke gider at bruge resten af livet på at slås med René om at bestemme, var der, hvad angår ejerskabet, to modeller: Enten fyrede jeg René for hans mytteri og fandt en anden chefkok, der kunne overtage hans aktier billigt, eller også lod jeg René få Noma. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det var det mest rigtige at lade René fortsætte,siger Claus Meyer til Berlingske.

Seks år efter Redzepis udmelding fandt de en løsning på det nye ejerskab, der har reddet restauranten fra at lukke.

Kilde: berlingske.dk