Ifølge Mustafa Slomic arbejdede han i perioder op til 230 timer om måneden. Foto: Jumpstory

Kokkeelev føler sig udnyttet: Kræver kæmpe-erstatning

30. jun 2019, 16:21
Fagforbundet 3F mener 23-årig kokkeelev har 415.000 kroner til gode hos restaurant Under Sejlet i Aabenraa.

23-årige Mustafa Slomic mener at have penge tilgode for helligdage, overarbejde, pension samt mistede friweekender og fridøgn.

LÆS OGSÅ: Syg stillede op til Folketinget: Fik frataget sin ydelse

Sammen med sit fagforbund, 3F, kræver han omkring 415.000 kroner, som han mener han har tilgode hos restaurant Under Sejlet i Aabenraa, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen skrev Mustafa Slomic i februar 2018 under på en uddannelsesaftale, som indeholdt elementer som ikke er tilladt ifølge elev-overenskomsten.

Blandt andet indeholdt aftalen en månedsløn på 25.000 kroner mod normalt cirka 12.500 kroner. Den højere løn skulle dække weekend- og aftenarbejde.

Dertil kom, at det mundtligt blev aftalt, at Mustafa Slomic skulle arbejde 180 timer om måneden - ifølge elev-overenskomsten betragtes alle timer ud over 148 timer over en periode på fire uger som overtid.

- Jeg kendte ikke reglerne og gik ud fra, at restauranten gjorde. Jeg har en syvårig søn, så jeg havde ikke råd til at gå for en normal lærlingeløn. Derfor lavede vi en aftale om flere timer, og det passede mig fint, siger Mustafa Slomic.

Han fortæller også til avisen, at han i sommermånederne arbejdede op til 230 timer om måneden, og ikke fik ferie eller fri i weekender. Han havde kun fri om mandagen, siger han.

Han så derfor sjældent sin søn. Han føler, at restauranten udnyttede ham - og samtidig mener han, at han ikke kunne sige fra.

- Jeg var jo bange for at miste mit arbejde, og jeg havde brug for pengene. Jeg har altid arbejdet, og på en måde vænnede jeg mig jo også til det med tiden. Men det gør det ikke okay, siger Mustafa Slomic.

Fagforbundet 3F kører sagen for Mustafa Slomic, og i en forligsmødebegæring skriver forbundet, at "det er skærpende, at denne arbejdstager via lovgivning overenskomstmæssigt er helt undtaget fra overarbejde. Endelig er det høje antal af overskridelser i sig selv skærpende".

Ejeren af Under Sejlet, Per Horup, skriver kortfattet i en mail til JydskeVestkysten "at 3F Aabenraa ikke synes, vi har behandlet Mustafa Slomic dårligt".

LÆS OGSÅ: Studenterkørsel afbrydes: Politiet rykker ud