20200313-152948-5-1920x1079we
Københavns Kommune opfordrer alle dens chefer til i videst muligt omfang at sende administrative ansatte hjem. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kommune vil sende medarbejdere hjem

8. sep 2020, 08:50
Efter stigende coronasmitte opfordrede minister mandag til lade flere arbejde hjemme. Det lytter kommuner til.

Stribevis af kommuner følger opfordringen fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og beder administrative ansatte arbejde hjemmefra.

I Københavns Kommune er alle chefer blevet opfordret til i videst muligt omfang at sende de administrative ansatte hjem de næste 14 dage.

- Det er selvfølgelig et forsøg på at gøre alt, hvad vi kan for at få knækket stigningen i smitte i blandt andet vores by, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Han vil ikke komme ind på, hvor mange medarbejdere opfordringen gælder. Men han påpeger, at det ikke bliver medarbejdere i borgerkontakt.

- Vi er jo ikke i nødberedskab, som vi var tidligere. Vi skal holde kommunen oppe at køre og holde alle funktioner i gang.

- Vi skal drive vores daginstitutioner, skoler, ældreomsorg, socialomsorg, vores borgerservice og vores jobcenter, siger overborgmesteren.

Samme model med at lade nogle administrative ansatte arbejde hjemmefra iværksættes også på Frederiksberg, i Ballerup og Lyngby-Tårbæk.

- Det er nu, vi skal stå sammen for at få bragt smitten under kontrol, siger Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), i en kommentar.

Her er man også i dialog med kommunens uddannelsesinstitutioner. Det er nemlig i øjeblikket særligt unge, som smittes med covid-19.

- Endelig laver vi en målrettet indsats for at sikre, at byens erhvervsliv har kendskab til de nye anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, lyder det.

Kommunerne er alle en del af 18 kommuner, som der mandag blev annonceret lokale restriktioner for til at bremse spredningen af coronavirus.

Den eneste kommune uden for Sjælland på listen var Odense. Her vil man også sende administrative medarbejdere hjem.

Stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen fortalte mandag, at det drejer sig om op mod 2000 kommunale medarbejdere.

/ritzau/