København må ikke tryne private vuggestuer

31. okt 2010, 22:45
Flertal i Børne og Ungdomsudvalget råber vagt i gevær.

Alle skal behandles lige i Københavns Kommune.

Derfor skal Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning nu forklare de mange afslag til private, der vil åbne vuggestuer og dermed hjælpe de 1200 børn, der i øjeblikket står uden pladser.

Det kræver et flertal i Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation i kølvandet på Avisen.dks artikel om private initiativer, der føler sig modarbejdet af forvaltningen.

Ifølge dagtilbudsloven skal private børneinstitutioner ikke bare leve op til de samme krav som kommunens egne - de har også ret til samme service og vejledning fra forvaltningen.

"Det virker som om, at forvaltningen bliver irriteret, når private kommer og vil starte en vuggestue. Der er ingen tvivl om, at private initiativtagere føler sig modarbejdet af kommunen," siger Cecilia Lonning (V).

Hun vil derfor sammen med et flertal i Børne- og Ungdomsudvalget  bestående af  Dansk Folkeparti, Konservative, Radikale, SF og Enhedslisten forsøge at udrede den påståede manglende ligebehandling.

Derudover vil Cecilia Lonning nu rejse sagen i Folketinget. Her skal man vurdere, om kommunerne overhovedet er de rette til at godkende private institutioner, når de også er konkurrenter.

Pernille Gaarde Bendix (SF) støtter kritikken:

"Vi skal undersøge, om kommunen behandler private institutioner på lige fod med kommunens, som loven siger. Hvis der er hold i anklagerne, er det rimeligt, at forvaltningen forklarer, hvordan de gør i praksis," siger hun.