Knallert knaldet med 100 i timen

31. okt 2008
Rigspolitiets landsdækkende jagt på knallertsyndere kører på sidste dag, men politiet advarer lad de ulovlige knallerter stå.

Siden tirsdag er 863 personer blevet taget på ulovlige knallerter. 346 af dem kunne køre hurtigere end de tilladte hastighedsgrænser på 30 km/t og 45 km/t.

Politiet har taget et såkaldt rullefelt, hvor knallertens fartkapacitet kan måles med det samme, i brug. Og det er ikke små overskridelser, der er tale om.

"Vi havde en knallert oppe på rullefeltet, hvor hastighedsmåleren stoppede på 99,9 km/t. Men den kan ikke måle højere, så knallerten har sikkert kunnet køre hurtigere end det," siger Helge Holbek, der er politiinspektør i Rigspolitiets Færdselsafdeling, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Det var fartsynderens anden forseelse, hvilket betyder, at knallerten blev taget fra ham. Ved første forseelse lyder straffen på 1.000 kr. Det har ingen betydning, hvor meget fartgrænsen overskrides med - straffen er den samme, lige meget om du kører 50 km/t eller 99,9.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Målet med kampagnen er at få sænket antallet af ulykker med de tunede knallerter.

"Jeg er ikke i tvivl om, at det virker. Vi har fået sendt et signal om, at vi ikke tolerer ulovlige knallerter. Og jeg ved godt, at mange unge lader knallerten stå i denne uge, får så at hive den frem fra skuret i næste uge. Men det vil jeg ikke råde dem til. For nu er der fokus på det," siger Helge Holbek.

-Newspaq

faktaboks