Venstres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, blev efter flere ugers tavshed interviewet af både TV 2 og DR søndag aften. Her er han i "sminken" på TV 2. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Klar besked til Løkke: "Få ro på"

17. sep 2019
Folketingsgruppen skal se på, hvad baglandet ønsker, mener flere Venstre-lokalformænd.

Flere af Venstres kredsformænd siger til B.T., at Lars Løkke Rasmussen skal finde sig i, at han ikke længere har magten i partiet og at han skal finde sig en ny plads.

LÆS OGSÅ: Minister smuttede fra vigtigt møde: "Stort problem for Danmark"

- Nu skal der være et fælles fodslag i vores folketingsgruppe. Det er et must, at der skal ro på nu. Det vil skade vores parti, hvis der ikke kommer en ende på alt den uro, der har været siden valget. Så det skal den nye ledelse sørge for, siger Mogens Høeg Hørning, kredsformand for Venstre på Djursland, til avisen.

Hans kollega i Viborg, Kurt Mosgaard, siger, at Lars Løkke Rasmussen skal "bruge fuld kraft på at gøre det på den rigtige måde".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er klart, at den nye ledelse skal se på, hvad der er bedst for partiet. I stedet for at se på egen navle, skal der kigges bagud. Folketingsgruppen skal se på, hvad baglandet ønsker, så der er enighed om, hvad der skal gøres, forklarer Kurt Mosgaard.

Lars Løkke Rasmussens exit fra magten i Venstre ventes at blive komplet på lørdag, hvor Venstre på et ekstraordinært landsmøde vælger ny formand. Her er Jakob Ellemann-Jensen umiddelbart det eneste og stærkeste bud.

Samtidig skal landsmødet tage stilling til der skal afløse Kristian Jensen på næstformandsposten. Her er Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby i spil.

LÆS OGSÅ: Sygdomsramt borgmester revser dansk behandling: Den er for dårlig