Personalet havde udskudt oprydningen efter julefrokosten - det kom til at koste for restaurant Mamma's. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Klamme fund hos kendt kæde: Nu er chefen fyret

27. dec 2019, 12:56
Manglende oprydning efter julefrokosten koster restaurant Mamma’s en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Sur lugt af kloak, indtørrede madrester og røde plamager i en opvaskemaskine. Det er bare nogle af de ting, som Fødevarestyrelsens kontrollanter fandt ved at besøg hos restaurantkæden Madklubbens restaurant Mamma’s på Regnbuepladsen i hjertet af København.

LÆS OGSÅ: Kendt restaurant afsløret: "Åndssvagt og dumt"

Kontrolbesøget mundede ikke kun ud i en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Besøget kostede i følge TV 2 Lorry også køkkenchefen jobbet.

I en mail til tv-stationen skriver partner på Mamma’s, Lars Bertelsen, blandt andet, at det er "det er utilgiveligt", og at "vi tolererer ikke, at den opgave bliver misligholdt, og derfor har vi taget konsekvensen og afskediget den medarbejder, der har været ansvarlig for opgaven".

LÆS OGSÅ: Hvil i fred: Dem mistede vi i 2019

Lars Bertelsen forklarer desuden, at Fødevarekontrollen kom besøg dagen efter personalet havde holdt julefrokost, og at der ikke var ryddet op efter festen.

"Personalet havde planlagt sammen at rydde op, når de mødte ind på arbejde fire timer før service. Det er en klar fejl, at oprydningen ikke er sket samme aften, og det er blevet indskærpet over for personalet," siger Lars Bertelsen til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Internationale stjerner: Dem mistede vi i 2019