fabrik
Amanda Seafoods A/S har flyttet rundt på kunderne, mens Insula Hanstholm A/S venter på de glade smileyer. Foto: Google Street View

Klamme fund på jysk fabrik: Direktør beklager

23. okt 2019, 08:04
Grøn algelignende vækst dryppede på fisk hos en af fødevareproducenten Amanda Seafoods afdelinger. Det udløste sure smilyer og reaktioner fra kunderne.

En alen lang række af anmærkninger efter fire besøg af Fødevarestyrelsens kontrollanter koster en af koncernen Amanda Seafoods A/S afdelinger en samlet regning på 100.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Lukker produktion i tre dage: Alle ansatte skal til kæmpe fest

Det er virksomheden Insula Hanstholm A/S på havnen i Hanstholm, som har fået bøder for i alt 40.000 kroner, og som skal betale i omegnen af 60.000 kroner for kontrollanternes timeforbrug.

Insula arbejder med forarbejdning og konservering af fisk og seafoodprodukter, skriver Nordjyske.

Direktør Jesper Kold Sørensen beklager situationen, men forsikrer at fødevaresikkerheden hele tiden har været i orden.

- Hvis fødevaresikkerheden var i fare, så var vi blevet lukket på dag ét, siger direktøren til avisen.

Kontrollanterne fandt blandt andet grøn algelignende vækst, som dryppede ned i kar med hel fisk og kondensvand som fra loftet i råvarekølerummet dryppede på fisk i auktionskasser.

Dertil kasser der blev genbrugt uden rengøring og høreværn, truck, maskiner, kontakter og en port, der var beskidte og smurt ind i fiskeskæl samt beskidte knive, refererer Nordjyske Fødevarestyrelsens rapporter.

Kunder afventer smileyer

Besøgende har udløst sure smileyer og reaktioner fra kunderne. Derfor har Amanda Seafoods A/S flyttet på kunderne.

- Vi har valgt at flytte nogle af kunderne til vores fabrik i Hvide Sande, ligesom en række nye potentielle kunder venter tålmodigt, indtil at vi har glade smileyer igen, siger Jesper Kold Sørensen til avisen.

Ifølge direktøren har Fødevarestyrelsen været på besøg og kunnet konstatere, at forholdene nu er i orden og fabrikken venter nu på at papirarbejdet er i orden.

LÆS OGSÅ: Ældre kvinder franarret mere end en million