Kim Simonsen: De behøver ikke at huske mig

28. dec 2012, 10:00
Fem skarpe til Kim Simonsen

1) Hvad er din største sejr?

Jeg har ikke sådan én, jeg kan trække ud af skabet. Hvis man nu havde det, hvad fanden blev det næste så? Hvis man sidder her som 51-årig og siger, det her var min største sejr, hvad skal den næste så være. Det optager mig ikke så meget. Hvis man sidder og har lavet en overenskomstaftale, så kan man sige, fedt. Men kom dog videre.

2) Hvad vil du gerne huskes for?

Det må de selv finde ud af. De behøves ikke at huske mig, for historier er jo interessante, men det er altid fortid, og jeg håber HK vil tænke på sin fremtid i stedet for. Men der er ingen tvivl om, at hvis jeg bliver i HK i nogen år, så vil jeg blive målt på, hvordan HK klarede sig igennem krisen. Men det kan man jo ikke se endnu.

3) Hvad er du dårlig til?

Jeg er ikke så god til at holde øje med mine egne sejre, hvis de har været der. Derfor er jeg også lidt dårlig til at rose andre for deres sejre. Fordi vi er her jo for medlemmernes skyld, så hvis vi vinder og gør det godt, jamen jeg får jo løn hver dag, så derfor er det jo bare at komme op på hesten og så videre. Der er jeg ikke god nok til, at være klar over, at andre har brug for et skulderklap og et ”godt gået”. Det er der altid nogen, der husker mig på, at det skal jeg lige sige.

4) Hvad er HK's største udfordringer fremover?

På den korte bane: Ledighed, mangel på vækst og at vi kvalificerer os til fremtiden. På den lange bane: At tro på, at vi stadig har et velfærdssamfund, hvor der er nogen arbejdspladser i. Hvis den her finansiering af velfærdssamfundet skal hænge sammen, så tror jeg ikke der er nogen unge, der har lyst til at arbejde 80 timer om ugen, for at der er nogen pensionister, der kan gå og ligge derhjemme.

5) Hvad gør dig vred?

Ulighed, snyd på vægten, folk der betaler skat på Cayman Islands i stedet for Danmark. Det er noget svineri, og der er sgu nogen der må tage sig sammen. Og at det af og til endda er kloge oplyste mennesker, der kan finde på at gøre det, hvad fanden er det for noget?

skjultitel

Avisen.dk har mødt de danske fagbosser til en snak om deres historie. Få den her.

 

Bente Sorgenfrey
fortæller om kræft og hademails
Grete Christensen:
Mor var direktør i mit hjem
Harald Børsting: 
Bondeknolden købte farve-tv til mor

Anders Bondos svære valg: Familien måtte vige for folkeskolen

Lisa Herold Ferbing:
Drop hetzen mod akademikere

Flemming Vinther: 
Cremekongen gik i krig for soldaterne

Poul Erik Skov: 
Fik et chok over sin dåbsattest

Ole Wehlast: Måtte fortælle pakistanerne sandheden

Flemming Ipsen: Vred panserbasse på vagt i 16 timer uden hvile

Ingrid Stage 
opkalder tidsler efter dumme kolleger

Kim Simonsen 
sagde nej til Vild med Dans