Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Synspunkt: Kim Madsen til topchef: - Brug dog dit hoved

17. sep 2019

STEEN NIELSEN fra Dansk Industri udtaler sig i en artikel på A4-medier, at Dansk Industri vil presse jobcentrene til at skrue bissen på over for de svageste ledige på kontanthjælp. Fra nu af skal kontanthjælpsmodtagerne anses for at være parate til at tage et job.

LÆS OGSÅ: Dansk Industri: De svageste ledige SKAL være parate til at tage job

Hvad F... ved DI om socialpolitik, lyder det fra Karsten Hønge (SF), og her er undertegnede fuldstændig enig med Karsten Hønge.

Er det Steen Nielsen fra DI, som ikke har læst på lektien? Eller har han bare ikke forstået tallene?
Kim Madsen, Jobcentrets Ofre

Det ligger helt klart i kortene, at Steen Nielsen fra DI mangler mere gratis arbejdskraft fra jobcentrene. En ekstra indsats fra jobcentre på at kaste de svageste borgere i samfundet, op fra rendestenen, og ud og svinge en kost på en arbejdsplads - uden løn i årevis, det tiltrækker selvfølgelig arbejdsgiverne.

Men ingen tænker på, hvad indsatsen vil koste samfundet.

En indsats med arbejdsprøvning for de svageste borgere, som er gratis for arbejdsgiverne, vil blot lønne industrien uden hensyntagen til, hvad det koster samfundet.

LÆS OGSÅ: Skipper med nyt krav til Mette F: Syge skal slippe for arbejdsprøvninger, hvis lægen siger nej

I forvejen koster det cirka en halv million om året per arbejdsløs borger at gennemføre en fuld beskæftigelsesfremmende indsats, og hvis vi kigger lidt på beskæftigelsesministeriets tal, så har indsatsen vist, at siden 2013, da er der, selv med skærpet indsats, kommet cirka 600 flere i job, og dette har kostet milliarder.

Er det Steen Nielsen fra DI, som ikke har læst på lektien? Eller har han bare ikke forstået tallene?

Med al respekt - alle mennesker har bedst af, på en eller anden måde - at være aktiveret, men når Steen Nielsen kommer med et sådant forslag , så virker det som om, at han bare mangler mere gratis arbejdskraft fra jobcentrene til industrien.

LÆS OGSÅ: Jobcentre truer syge med sanktioner én blev selvmordstruet af det

En skærpet indsats for at få de svageste borgere i samfundet ud på et ikke-eksisterende arbejdsmarked, vil koste samfundet milliarder.

Brug dog dit gode hovede til at opfinde arbejdspladser til de borgere, som har det svært, i stedet for at gøre det svært for disse borgere at være en del af samfundet.