Kim Madsen: Statsadministrationens destruktionsanstalt på Christiansborg

Kim_Madsen_Foto_Mads_Joakim_Rimer_Rasmussen__Ritzau_Scanpix
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen /Ritzau Scanpix
1. jan. 2021 13.00
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

JEG VÆLTER I JOBCENTERSAGER som partsrepræsentant, så mange, at jeg må sige stop til flere.

Der sidder lige nu 75.000 syge borgere og venter på juridisk hjælp fra partsrepræsentanter som mig og andre gode mennesker, som har viet en del af deres liv på at hjælpe andre.

LÆS OGSÅ: Forsker: Beskæftigelsessystemets jagt på udsatte er gået for langt

At hyre en privat socialrådgiver eller advokat kan være en meget dyr løsning, som stort set ingen på kontanthjælp har råd til, og derfor har jeg oprettet et gratis bibliotek med al nødvendig viden og rådgivning til din sag i jobcenter. Det kan du finde her.

Al lovgivning på beskæftigelsesområdet synes ude af drift.

SAGSBEHANDLERE OG PAPIRLÆGER, også kaldt sundhedskoordinator ansat som konsulent uden ansvar i jobcenter, eller borgmestrenes forlængede arme i sager om fleksjob og førtidspension, gør ALT, hvad de kan, for at holde syge og handicappede borgere på lavest mulige ydelse i så laaang tid som muligt.

Nogle af de syge vælger i desperation og afmagt offentlige ydelser fra, fordi det er så nedværdigende at skulle ligge grædende på sine slidte knæ og anmode om almisse
Kim Madsen, formand, Jobcentrets Ofre

Uddannelse, revalidering, kurser mm. er der lukket ned for, selv om det ville kunne bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet.

Nogle af de syge vælger i desperation og afmagt offentlige ydelser fra, fordi det er så nedværdigende at skulle ligge grædende på sine slidte knæ og anmode om almisse; om hjælp til at komme tættere på et normalt liv.

LÆS OGSÅ: Advarer om masseovervågning af ledige: 'Man skal tænke mennesket først'

Nogle har valgt at blive kriminelle; snupper en Franz Jaeger fra Berlin i ny og næ, eller vælger at tage småjobs mod sort betaling - blot for at slippe for at skulle krænke sig selv, skulle vende vrangen ud på hele sit liv når man er til samtale i jobcenter, hvor sagsbehandlere ikke er bange for at stille nærgående spørgsmål om dit sexliv , madvaner og fritidsinteresser.

DET ER MEGET GRÆNSEOVERSKRIDENDE, at fortælle alt om sit privatliv, og gør man det ikke, så lukkes pengekassen.

Kommunerne undskylder sig med, at det er pga. den meget strenge lovgivning på beskæftigelsesområdet, men her kan jeg så fortælle, at beskæftigelseslovgivningen faktisk virker i de få kommuner hvor man har valgt at tolke lovgivningen, som den er skrevet.

De kommuner, som har valgt at tolke lovgivningen forkert i forhold til, hvordan den var tiltænkt, da Mette Frederiksen fik den indført i 2013, de kan fortsætte i årevis, selv om borgerne klager.

Godt nytår til alle de raske. Må deres gud være med dem og holde hånden over dem, så de aldrig nogensinde i livet får brug for at søge hjælp hos det offentlige
Kim Madsen, formand, Jobcentrets Ofre

Det tager ca. tre måneder at få behandlet sin klage i jobcenter. Hvis man får afslag, så kan man klage til borgmesteren, som oftest hjemviser sagen til fornyet evaluering i jobcenter. Så gik der lige mellem 6 og 9 måneder på endnu et afslag.

Så klager borger til Ankestyrelsen, men der er der op til 12 måneders svartid, inden borgeren måske får medhold.

Det vil sige, at en klagesag ofte tager op mod 1 til 2 år.

I mellemtiden har borgeren måske mistet sin bolig på grund af manglende ydelse eller en forkert disposition om sanktionering og er måske nu hjemløs, familien er splittet til atomer, og de berørte har nu måske brug for psykologer og yderligere lægebehandling på grund af den svære situation.

CHRISTIANSBORG OG BESKÆFTIGELSESMINISTER Peter Hummelgaard bliver siddende i sadlen uden at reagere.

Det vil nemlig kræve milliarder i ekstra bloktilskud, eller forhøjelse af skatteprocenten, hvis man skal ændre på den nuværende situation for syge og handicappede borgere.

LÆS OGSÅ: Kim Madsen: Kære sagsbehandlere - tag jer sammen

Man kunne selvfølgelig også stoppe skattelettelser for de fleste, men det ligger ligesom ikke rigtig i kortene at vise samfundssind på denne måde.

Konklusionen må være, at statsadministrationen er blevet en destruktionsanstalt, som ikke har næse og empati for et værdigt liv for alle.

Nogle burde skamme sig.

Godt nytår til alle de raske. Må deres gud være med dem og holde hånden over dem, så de aldrig nogensinde i livet får brug for at søge hjælp hos det offentlige.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].