DET ER TIDSSPILDE at indkalde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen i samråd på grund af situationen i Kastrup Lufthavn, hvor en medarbejder holdt på sin ret til selv at vælge fagforening.

LÆS OGSÅ: Minister om fagforeningspres: Politikere skal holde fingrene væk

Den sag bør afklares mellem fagforeninger og medlemmer, fordi lovgivningen på området er meget klar: Du har frit valg af fagforening.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

HVIS DU SPØRGER mig privat, så vil jeg altid anbefale, at man tilslutter sig sine kollegers valg af fagforening, og støtter op om de fagforeninger, som har aftaler og kompetencer på den enkelte arbejdsplads.

Opstår der problemer på arbejdspladsen, så har ledelse og medarbejdere pligt til at anmelde ulovligheder til for eksempel arbejdstilsynet.

Dette kan for eksempel være mobning af medarbejder, som vælger ikke at følge kollegers valg af fagforening.

LÆS OGSÅ: 3F-formand: Indiskutabelt at der er frit fagforeningsvalg

Ministeren udtaler klart, at aftaler og lovgivning på beskæftigelsesområdet er meget klare, og det skal politikerne forsøge at holde nallerne fra.

Hvorfor spilde ministerens tid, når der findes udmærkede institutioner til at få afklaret spørgsmål på området?

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Hans Andersen (V), Morten Dahlin (V), Naser Khader (KF) og Alex Vanopslagh (LA).

Dette er et debatindlæg. Indlægget er ikke udtryk for A4 Nus holdning. Du er velkommen til i en sober tone at kommentere indlægget nedenfor. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].