Kim_Madsen_Foto_Mads_Joakim_Rimer_Rasmussen__Ritzau_Scanpix

Kim Madsen: Politi og militær udførte ordre uden lovhjemmel

19. nov 2020, 12:40

Både politi og militæret har været inddraget i sagen om aflivning af mink.

De er af justitsministeriet blevet udstyret med et talepapir fra justitsministeriet, med ordre om at kontakte minkavlere, og beordre disse til at aflive deres mink, dette iflg. Sten Bønsing som er fagansvarlig for forvaltningsret på Juridisk Institut, Aalborg Universitet - sagt på TV2 News d. 18 november kl 16.13.

LÆS OGSÅ: Professor: Embedsmænd vidste at minkordre var ulovlig

Når myndigheder agerer uden lovhjemmel, så er der ingen retssikkerhed for borgere og erhvervsliv.

Danmark ligner lige nu en bananstat uden retssikkerhed, en diktaturstat.

Måske der er folketingsstemmer til blå blok i at lade stå til og lade minkavlerne skovle milliarder ind i erstatning, måske der er bedre økonomi i at aflive i stedet for at bevare branchen
Kim Madsen, formand, Jobcentrets Ofre

Jeg forstår udmærket blå bloks reaktion, men til gengæld så forstår jeg ikke, at blå blok ikke opfordrer til civil ulydighed, opfordrer minkavlerne til at nægte at medvirke til at aflive deres dyr, handlingen er jo ulovlig, grundloven brudt af regering, politi og militær.

Større lovbrud i nyere tid er ikke set, ej heller i andre lande som vi spejler os i.

LÆS OGSÅ: Seks ministre fik forelagt sag om mangel på lovgrundlag

At minkavl kan være farlig for folkesundheden, dette er bevist meget tydeligt, men at sætte lovgivning ud af kraft, dette bør udløse et valg.

Jeg er også enig i, at sagen kræver en tilbundsgående undersøgelse, og at alle de, som har forbrudt sig mod lovgivningen, får den straf de fortjener, dette gælder også politi og militær.

At udføre en ordre på ulovlige instruktionsbeføjelser, dette bør straffes.

Måske er der en årsag til, at blå blok ikke står sammen med minkavlerne om at stoppe aflivningen af de stakkels dyr, selvom jeg synes, at disse dyr ikke lever et ordentligt liv, mink bliver efter min bedste mening behandlet som burhøns.

Jeg har selvfølgelig stor forståelse for alle minkavlerne, som må forlade deres livsværk, men samtidig stor medfølelse for alle mink som har ladt livet, og nu bæres på skuldrene af milliardærfruer.

LÆS OGSÅ: Chefredaktør: Mink-Mogens er ikke den eneste taber

Men måske der er folketingsstemmer til blå blok i at lade stå til, og lade minkavlerne skovle milliarder ind i erstatning, måske der er bedre økonomi i at aflive i stedet for at bevare branchen.

Nogle minkavlere vil i fremtiden gå grinende ned i banken, og have deres på det tørre resten af livet, et pensionistliv betalt af skatteyderne.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.