Kim Larsen bruger formue på at kæmpe for rygerne

20. aug 2008
Den stormundede sanger har brugt flere hundrede tusinde kroner på en kampagne mod rygeloven med et slogan inspireret af nazismen

Når du de næste par uger støder på plakater, postkort og flyers med ordene 'Tillykke med rygeforbudet - gesundheit macht frei', er det Danmarks stormundede trubadur Kim Larsen, der står bag. Det skriver Fyens Stiftidende onsdag.

Han har sammen med Himmelblå fonden brugt flere hundrede tusinde kroner på en kampagne, der ifølge hans manager Kim Jeppesen, er en kamp for frihed og demokrati.  Samtidigt er det en reklamesøjle for den storrygende sangers utilfredshed med den gældende rygelovgivning.

Sloganet 'Gesundheit macht frei' er langtfra grebet ud af den blå luft, men har en ganske særlig inspiration, beretter manageren Jørn Jeppesen til Fyens Stiftidende.

- Det er inspireret af det nazistiske "Arbeit macht frei" (arbejde for frihed, red.). Nazisterne var jo de første, der indførte rygelovgivning i deres jagt på det rene, ariske menneske, siger han.

Bestyrelsen i Himmelblå Fonden, består, ud over Kim Larsen af multikunstneren Erik Clausen, skuespillerinden Anne Marie Helger, musikeren Peter Ingemann og plademanden Poul Bruun.  Tilsammen kaldet 'Det Dårlige Selskab'.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks