Kim Brink: Boringsalg har styrket OB

14. aug 2008
Kim Brink brugte de første år i OBs direktørsæde til at sikre økonomien. I dag er der flere penge på kontoen og flere profiler i truppen.

Trods lussingen på den jyske hede i weekenden er OB sandsynligvis den klub, som er kommet stærkest gennem sommeren. Det kan aflæses på bankkontoen, i tabellen og i truppens styrke.

Og man fornærmer næppe nogen, hvis man kalder direktør Kim Brink for hovedarkitekten bag sommerens aktiviteter. Og han kan lide, hvad han ser.

»Om det er den bedste trup, vi har haft, siden jeg kom til som direktør, tja. Det er i hvert fald den bredeste. Vi har ikke tidligere haft så mange spillere af dem, som jeg betegner som A-spillere,« siger Kim Brink.

Den største handel

En af den tidligere OB- og FCK-træners mest bemærkelsesværdige gerninger i det igangværende transfervindue var salget af Jonas Borring til FC Midtjylland for den højeste pris nogensinde i en handel mellem danske klubber. Et salg, som ifølge Kim Brink har været godt for OB.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Vi har solgt Jonas Borring, men vi har også investeret pengene igen i andre spillere. Samlet set står vi bedre, end vi gjorde før det salg,« siger direktøren.

Det kan altid blive bedre, men er der pladser på OB's hold, hvor du mener, at det skal forstærkes, og hvor det er realistisk at tilknytte bedre spillere?

»Ja, bestemt. Men du får mig ikke til at sige, hvilke pladser det drejer sig om,« lyder det fra Kim Brink.

Et nyt direktørjob

Efter at Kim Brink havde valgt at stoppe sin karriere som toptræner, vendte han i 2000 tilbage til OB. Denne gang som direktør. Klubben var året forinden vendt tilbage til Superligaen efter et år i den næstbedste række. Eftervirkningerne af dette 'sabbatår' i 1. Division var tydelige at aflæse i budgettet, som dengang ikke kunne hamle op med de bedste klubber. Sådan er det ikke længere.

»Jeg ved ikke, om det er blevet sjovere. Det er i hvert fald ikke kun en kamp om at få økonomien til at hænge sammen. Det var det for nogle år siden. Nu kan vi tillade os at have nogle strategi-planer på det enkelte område og arbejde mod dem, velvidende at grundlaget for at gøre det er til stede. Og ikke hele tiden stoppe ting, som vi ved er rigtige, alene fordi vores økonomiske grundlag ikke er til det. Derfor er det en anden type direktør-job i forhold til, hvad det var tidligere,« konstaterer Kim Brink.

Mået er top-tre

I dag er OB helt tilbage i toppen af dansk fodbold. Flere eksperter kårede fynboerne som en af favoritterne til guldet. Den snak er forstummet en anelse siden 0-4-lussingen til konkurrenterne FC Midtjylland. Men optimismen i Odense er ikke væk. Ikke mindst truppens styrke taget i betragtning.

»Det ser godt ud. Hvor langt det så fører, kan man af gode grunde ikke sige, før vi ser resultaterne udspille sig,« konstaterer Kim Brink.

OB's sæsonmålsætning hedder Europa cup-plads, hvilket svarer til guld, sølv eller bronze.

faktaboks