Iben Maria Zeuthen er ikke tilfreds med den nye radiostation Radio24Syvs løntilbud til de unge værter. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kendte værter rystede over løn på 1.500 kroner

17. jan 2020, 18:57
Radio Loud vil betale deres natværter 1.500 kroner om måneden. Det får nu de kendte værter for Radio24syv til at råbe op.

Den nye Radio Loud, der vandt udbuddet over Radio24syv, vil betale unge natradioværter 1.500 kroner om måneden. Det skrev Dansk Journalistforbunds fagblad Journalisten tidligere på ugen. Det fik den tidligere vært på Radio24syv og journalist Ayse Dudu Tepe til at råbe op:

- Det giver ikke nogen mening. De skal jo have løn for fanden, sagde hun til Journalisten.

LÆS OGSÅ: DM i Skills - 'De sejlivede myter skal aflives'

Nu råber Iben Maria Zeuthen, der også er tidligere journalist og vært på Radio24syv, med i koret:

- Det ene er deres brug af begrebet 'talentudvikling,' den anden er den symbolske løn, for det kan man ikke leve for, og med de timer, de lægger op til, at de her folk skal have, så kan man jo ikke engang kalde det et tilskud. Den sidste ting er, at man underbetaler unge på et statsfinansieret medie, og det er et skred. Så ender det jo med, at vi alle betaler skat med penge, der blandt andet går til underbetalt arbejde. Den struktur skal skattekroner ikke støtte, siger hun til B.T.

LÆS OGSÅ: Dansk sanger i shitstorm efter interview - ”Bullshit fra ende til anden”

Direktøren for Radio Loud, Ann Lykke Davidsen, har ikke haft lyst til at udtale sig til avisen, men henviser til, at hun tidligere har sagt til Journalisten, at detaljerne ikke har været på plads endnu. Hun siger også, at det aldrig har været meningen, at det skulle være veletablerede, erfarne værter, der skulle have værtsrollen om natten.