Venskabet mellem Peter Warnøe (tv) og Lars Tvede er brudt. Foto: Søren Bidstrup og Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kendte rigmænd i bitter strid

10. dec 2019, 13:02
Lars Tvede og Peter Warnøe strides om penge og kontrol i deres fælles selskab Nordic Eye.

Et årelangt venskab mellem rigmændene Lars Tvede og Peter Warnøe ser ud til at være slut.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær sender brev til Trump: Hjælp os!

Lars Tvede beskylder sin gamle ven for at hive penge ud af deres fælles selskab, mens Peter Warnøe beskylder Lars Tvede for at ville overtage kontrollen med selskabet, skriver Berlingske.

Peter Warnøe blev 30. august politianmeldt af Erhvervsstyrelsen for at have taget ulovlige aktionærlån på over 20 millioner kroner i sit private holdingselskab Oyster Invest Aps. Samtidig trak han sig midlertidigt fra posten som direktør i investeringsfonden Nordic Eye.

Og det er netop den fond, de to venners strid tager udgangspunkt i.

Peter Warnøe er nemlig under anklage for blandt andet at lade fonden Nordic Eyes administrationsselskab, Nordic Eye Management, betale for private restaurationsbesøg, ferier og tøjindkøb.

LÆS OGSÅ: Kendt komiker forsvarer Bubber med nøgenbillede

Lars Tvede beskylder ifølge Berlingske også Peter Warnøe for at have trukket udbytte på 600.000 kroner, som retteligt var Lars Tvedes, ud af Nordic Eye. Den påstand stiller Peter Warnøe sig uforstående overfor.

Lars Tvede har desuden forlangt en officiel granskning af forholdene i administrationsselskabet. 18. december er der således indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Nordic Eye Management, hvor der formelt træffes beslutning om at iværksætte granskningen.

Ifølge Berlingske er en officiel granskning i henhold til selskabsloven en alvorlig sag, hvor revisorernes brancheorganisation FSR udpeger en uafhængig person til at finkæmme virksomheden og vende hvert stykke papir på skrivebordene – en proces, som kan vare seks til otte uger.

LÆS OGSÅ: Kendte i rørende afsked med Henriette Zobel

Men det er ikke sikkert, at det når til en officiel granskning. Peter Warnøe har nemlig stemmeflertal i Nordic Eye Management sammen med Michael Tandrup, som ikke kun er partner i selskabet, men ifølge Berlingske også er Peter Warnøes "forbundsfælle".

Peter Warnøe har dermed magt til at bremse en granskning, men ifølge Berlingske har Peter Warnøe i en skriftlig orientering til Nordic Eyes investorer accepteret, at managementselskabet bliver kigget efter i sømmene.

Afhængig af resultatet af granskningen vil Lars Tvede og andre utilfredse partnere i managementselskabet ifølge Berlingskes oplysninger tage stilling til, om Peter Warnøe skal meldes til politiet.

LÆS OGSÅ: Fyringer rammer alvorligt syge børn

Fakta om Nordic Eye

Nordic Eye er en såkaldt venturefond som rejser penge fra investorer, investerer pengene i unge virksomheder med stort vækstpotentiale, udvikler virksomhederne og sælger dem til nye ejere, når de er vokset og modnet.

Investeringerne er altovervejende egenkapitalinvesteringer, hvilket vil sige, at investor bliver aktionær eller anpartshaver i virksomheden.

Kilde: Brancheorganisationen DVCA