SF-forslag om direktør-lønninger begejstrer ikke Martin Thorborg. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt millionær til politikere: Det pisser også mig af - men bland jer udenom

25. jan, 12:32
SF skyder med spredehagl, mener iværksætteren Martin Thorborg, efter partiet har stillet forslag om et loft for direktør-lønninger.

Millionæren og iværksætteren Martin Thorborg afviser over for Berlingske, at det er politikernes job at blande sig i, hvordan virksomheder aflønner deres direktører.

LÆS OGSÅ: Nu taler Ari Behns mor om sønnens død: Chokket har skabt en revne i mig

Han peger på, at aktionærerne har mulighed for at afsætte direktøren eller skifte ud i bestyrelsen, hvis de ikke mener, at direktøren er sin løn værd.

Den markante erhvervsmands kommmentar kommer, efter SF har præsenteret et forslag om at sætte ind over for topchefer, der scorer ekstremt høje lønninger. Partiet foreslår, at en direktør højest må tjene 20 gange så meget som den lavestlønnede medarbejder i virksomheden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Med forslaget vil SF lukke hullet mellem dem, der tjener mindst, og dem, der tjener mest. 

Martin Thorborg vurderer, at det er sagen om milliardbonusser til Nets' direktører, der har provokeret politikerne. Han mener ikke, at Nets-sagen skal ramme andre virksomheder.

- Det pisser også mig af. Det virker helt vanvittigt, at så få mennesker skal have så mange penge oven i den meget flotte løn, de får for at passe deres job i et selskab, som vi andre ikke rigtig kan komme udenom, siger Martin Thorborg til Berlingske, og kalder SF's forslag for "at skyde med spredehagl".

LÆS OGSÅ: Helle Thorning undskylder fyring for åben skærm

Han peger på, at lønloft for direktører blandt andet vil betyde, at danske virksomheder ikke kan hente relevante direktører og specialister i udlandet.

SF's forslag vil betyde, at en direktør højest må få en samlet årsløn på fire millioner kroner, hvis selskabets lavest lønnede medarbejdere har en årlig løn på 200.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Topchef fyret: Nu forfremmes han af kommune