- Hun skældte mig ud på nationalt TV, og det byggede bare ovenpå flere måneders frustrationer, hvor jeg ikke følte, at hun var villig til at sætte sig i kontanthjælpsmodtagernes sted, og indgå i en reel snak om de forhold, vi mødte i vores hverdag. Det var denne frustration, der fik mig til at skrive opslaget, siger Kim Madsen om det facebook-opslag, der i dag har fået ham sigtet af politiet. Foto: Foto: Søren Bidstrup/Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kim Madsen sigtet for trusler mod politiker: "Bliver lidt gal"

24. aug 2019
Kim Madsen, formand for Jobcenterets Ofre, er blevet sigtet i en sag om trusler mod LA-politiker Laura Lindahl. Det overrasker den tidligere kontanthjælpsmodtager, da han troede de havde begravet stridsøksen.

Formand for Facebook-gruppen ’Jobcenterets Ofre’, Kim Madsen, er blevet sigtet af politiet i en sag om trusler mod Liberal Alliances tidligere beskæftigelsesordfører Laura Lindahl.

Det oplyser Kim Madsen på Facebook. Han bekræfter også sigtelsen overfor A4 Nu. 

Sigtelsen bunder i et opslag på Facebook, som Kim Madsen lavede sidste efterår. I opslaget skriver han spørgende, om Laura Lindahl skal udstyres med et såkaldt "kællingebidsel"

LÆS OGSÅ: Bitten brød sin tavshedspligt om jobcentrene: Nu skal hun i retten

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Torsdag skulle han afgive forklaring til politiet, som samtidig informerede ham om, at han var sigtet.

Hele Kim Madsens Facebook-opslag lød således: 

”Burde Laura Lindahl (LA) udstyres med et kællingebidsel ? - eller hvordan lukker man munden på hende samt hendes kumpaner ?”.

Ifølge Kim Madsen kommer sigtelsen som en overraskelse. Han skrev facebook-kommentaren den 10. november 2018, men har ikke hørt fra politiet indtil i torsdags.

Den eneste grund til at han fandt ud af, at han var anmeldt tilbage i 2018, var ifølge ham fordi Laura Lindahl havde ladet sig interviewe af Berlingske om sagen.  

- Jeg troede, sagen var forbi. Jeg havde jo ikke hørt fra politiet i de otte måneder siden anmeldelsen. Men jeg kunne forstå på politiet, at de havde været usikre på, om de kunne køre sagen, så den skulle igennem en juridisk afdeling. Politiet arbejder åbenbart med samme tempo, som resten af systemet, siger Kim Madsen til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Politiker tager kontanthjælpsmodtagere med til møde: Kræver minister-svar om sanktioner

Den nuværende flexjobber er anklaget efter straffelovens § 119, som gør det ulovligt at kommer med trusler mod folk i offentlig tjeneste, heriblandt folketingets medlemmer. Kim Madsen risikerer op til 8 års fængsel, hvis han findes skyldig.

Skældte mig ud 

I dag forklarer Kim Madsen, at årsagen til hans opslag var flere måneders ophidset debat mellem ham og Laura Lindahl, som dengang var Liberal Alliances beskæftigelsesordfører.

Deres offentlige debat toppede kort tid før opslaget, hvor de begge var i DRs program ’Debatten’.

- Hun skældte mig ud på nationalt TV, og det byggede bare ovenpå flere måneders frustrationer, hvor jeg ikke følte, at hun var villig til at sætte sig i kontanthjælpsmodtagernes sted, og indgå i en reel snak om de forhold, vi mødte i vores hverdag. Det var denne frustration, der fik mig til at skrive opslaget, siger Kim Madsen.

Se opslaget her:

Burde Laura Lindahl (LA) udstyres med et kællingebidsel ? - eller hvordan lukker man munden på hende samt hendes kumpaner ?

Slået op af Madsen KimLørdag den 10. november 2018

Troede de havde begravet stridsøksen

Det var faktisk Kim Madsens indtryk, at Laura Lindahl havde trukket sin anmeldelse tilbage. De deltog sammen i et andet DR-program, som hedder ’Abdel mellem fjender’, hvor planen var, at de skulle begrave stridsøksen.

- Jeg troede, vi havde sluttet fred, dengang vi var med i Abdels program. Så eftersom jeg ikke hørte noget fra myndighederne, så troede jeg, at hun havde trukket sin politianmeldelse tilbage. Derfor bliver jeg også lidt gal, nu hvor sagen kommer op igen, men hun har åbenbart ikke lagt sagen bag sig, siger han.

LÆS OGSÅ: Bitten brød sin tavshedspligt om jobcentrene: Nu skal hun i retten

Kim Madsen er dog ikke så bekymret, da det ikke er første gang er er anklaget for trusler. Sidste gang var det en ungdomspolitisk aktiv fra Venstre Ungdom, som anklagede ham for trusler efter et facebook-opslag, hvor han opfordrede personen til at prøve ” at brække ryggen og klarer sig igennem kontanthjælpssystemet”.

Han ser sådanne anklager, som uundgåelige i den offentlige debat.

- Når man er en kendt person, så skal der ikke meget til, at folk anmelder en for alt muligt. Specielt som kontanthjælpsmodtager må man være klar til, at folk prøver at trampe på en, siger han.

Næste skridt i sagen kommer i næste uge, hvor Kim Madsen skal ind og få taget sine fingerftryk hos politiet.

A4 Nu har forsøgt få en kommentar fra Laura Lindahl, men hun har ikke ønsket at kommentere den verserende sag.