Jens Werner, som her står sammen med meddommer Marianne Eihilt, mener ikke deltagerne kan undgå hetz på de sociale medier. Til venstre er det Anne-Margrethe Laxholm. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kendt kok trækker sig fra Vild Med Dans: Nu reagerer dommer

2. nov 2019
TV2 kan ikke garantere, at deltagerne i "Vild med dans" ikke bliver påvirket af negative kommentarer på sociale medier.

Efter kokken og restaurantejeren Umut Sakarya selvvalgte exit fra "Vild med dans", advarer dommer Jens Werner nu fremtidige deltagere. Han mener, at man må affinde sig med den hårde tone på de sociale medier - i hvert fald hvis man vil være et ansigt i medierne.

LÆS OGSÅ: Rigmand i krig med firma: Det skal være forbudt

Jens Werner beretter til Ekstra Bladet om en episode, hvor han gik ud på gulvet og rettede fodboldikonet Allan Simonsen i nogle ting, som han havde svært ved at forstå.

- Dagen efter fik jeg så mange tæsk - blandt andet af jer inde på Ekstra Bladet (i kommentarsporene, red.) - for at have rettet en tidligere europamester. "Hvad fanden bildte jeg mig ind?". Jeg var en bøssekarl, og jeg var alt muligt andet. Jeg blev ked af det.

Umut Sakarya i "Vild med dans"

Efter en voldsom hetz på de sociale medier er "Vild med dans"-deltageren Umut Sakarya blevet tilbudt psykologhjælp. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Han mener således, at den tilsvining som fik Umut Sakarya til at trække sig fra den populære dansekonkurrence følger med, og giver følgende råd til dem der overvejer en karriere i rampelyset:

- Alle, som vil være med i "Vild med dans" eller et andet tv-program, skal vide, at det her mediecirkus koster. Det er hårdt, men det følger med. Man kan ikke undgå det, siger han til Ekstra Bladet.

Han siger samtidig, at han har respekt for Umut Sakarya beslutning, og synes det er ærgerligt "fordi han fyldte på den gode måde i programmet".

LÆS OGSÅ: Halloween-spøg gik helt galt: Femårig dreng kvæstet

TV2 giver ingen garanti

TV2's underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech har tidligere sagt til Ritzau, at det er umuligt at styre de sociale medier, og at man råder de medvirkende til ikke at læse kommentarspor på sociale medier.

- Vi har afdeling, der rådgiver om, at der kommer et pres på opmærksomheden - også på sociale medier. Men vi kan ikke garantere, at man ikke bliver påvirket af det, siger Thomas Richardt Strøbech.

Umut Sakarya har tre restauranter og er kendt for at lave traditionel dansk mad. Han var en populær deltager i programmet - selv om hans evner i dans har givet ham bundkarakterer hos dommeren.

Men selv om seerne stemte ham videre syv fredage i træk, har andre sendt negative kommentarer som "klovn" og "flæskebjerg".

TV2 oplyser, at Umut Sakarya er blevet tilbudt psykologhjælp i forbindelse med de negative kommentarer, der har stået på i mange uger.

LÆS OGSÅ: Gigant ramt af shitstorm: - Jeg handler der aldrig igen!