Nicolai Tram ses her få hjælp af kronprinsesse Mary med at tilberede retten brændende kærlig, da kronprinsparret i 2012 besøgte Brasilien. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt kok med opsang: "Det er jo vanvittigt!"

5. dec 2019
"Tid er penge, og penge er tid", og derfor tager vi tid fra vores børn, når vi køber bras til pakkekalenderen, mener kokken Nicolai Tram.

Der bliver intet "bras fra Søstrene Grene eller Flying Tiger" til kokken Nicolai Trams børn.

LÆS OGSÅ: Løkke sælger villa: Elendigt tag og ulovlig el

Nicolai Tram og familien har droppet det københavnske hamsterhjul og er flyttet til Sverige, hvor de har slået sig ned i en skov - langt væk fra forbrug og pakkekalendere.

I stedet for "bras" har børnene fået et brev fra nissen, hvor der stod "mor laver vafler i aften", og forleden var nisse-beskeden til børnene, at de ikke skulle rydde op på værelset den dag.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sådan bliver det ved helt frem til jul, fortæller Nicolai Tram til B.T.

- Alt det her forbrug er jo vanvittigt. Hvem fanden har sagt, at vi skal købe så meget? Man har allerede 15 vaser, men så er det en Kähler, og så skal man lige have nummer 16, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Dansk firma konkurs: Chef overførte penge til familien

39-årige Nicolai Tram er uddannet kok. Han kan blandt andet skrive La Terraza del Casino i Spanien og souschef på Dragsholm Slot på sit cv, og så er han manden bag FoodTV.

For et par år siden tog han og hustruen en beslutning, solgte alt og flyttede væk fra en travl hverdag.

- Jeg har fået mere tid til mine børn, og er det ikke det vigtigste? Jeg har fået ro, og det får man generelt også, når man kommer ud i naturen. Det kan jeg mærke, når jeg får mine stressede venner over fra København. De ændrer sig fuldstændig her, fortæller han til B.T.

Nicolai Trams filosofi er, at "tid er penge, og penge er tid", og at man derfor betaler med sin tid, når man køber ligegyldige varer for penge, som man har brugt tid på at tjene.

Derfor får børnene forældretid i pakkekalenderen

- Lad os tage vores pakkekalender som et eksempel. Jeg ville bruge 500 kroner på at købe alt muligt plastiklort, men i stedet kan jeg veksle det til tid med børnene, siger han.

Fornylig ramte han de sociale medier, da DR2-programmet "Debatten" delte en video, hvor Nicolai Tram argumenterede imod en forbrugsfest som Black Friday. Se klippet herunder:

LÆS OGSÅ: Støjberg afslører: "Den værste juleaften i mit liv"

- Fandeme om mit liv skal være lavet af Kay Bojesen-elefanter i vindueskarmen. Nicolai Tram er ikke så meget for Black Friday.

Slået op af Debatten - DRTorsdag den 28. november 2019