Anh Lê kendes fra blandt andet "Go' morgen Danmark". Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt kæde lod ansatte arbejde i 391 timer

28. okt 2019, 08:13
Ansatte hos den kendte kok Anh Lê har ifølge B.T. i flere tilfælde arbejdet op mod 400 timer om måneden.

3F København kalder det for "social dumping af allerværste grad", når B.T. kan dokumentere, at ansatte i den kendte kok Anh Lês restaurantkæde LêLê arbejder op mod 400 timer om måneden.

LÆS OGSÅ: Boom i klager over gul fagforening: "Det kan ikke være lovligt"

- Så mange timer kan man ikke arbejde, og det ville ikke give mening på nogen måde, hvis de bare skulle have overtidsbetaling, for så ville det være billigere at have nogle flere til at arbejde, siger John Ekebjærg-Jakobsen, 3F København, til avisen.

B.T. er i besiddelse af timeoversigter for virksomhedens ansatte, som viser, at flere ansatte har arbejdet langt mere end 200 timer om måneden.

Af timeoversigterne fremgår det ifølge B.T. blandt andet, at en medarbejder i juni arbejdede 391 timer.

Den nu tidligere ansatte, Haroon Ali Khan, fortæller til B.T., at han har oplevet "mange tilfælde", hvor ansatte har haft massivt overarbejde.

Han var ansat som manager og skulle arbejde 160 timer om måneden.

- Ud over de 160 timer var det forventet, at jeg arbejdede over og lavede det administrative arbejde, som jeg ikke blev betalt for, siger han til avisen.

B.T. har forsøgt at få et interview med Anh Lê, men har fået et svar på mail. Her skriver Anh Lê, at det er virksomhedens retningslinjer at efterleve arbejdstidsregler, og at de "ikke kan sige sig fri for, at nogle medarbejdere efter eget ønske har haft ekstra vagter".

Ifølge B.T. var de medarbejdere, der konsekvent arbejdede over 200 timer om måneden, udenlandsk arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Efter klagestorm over gule telefonsælgere: "Vi tager det alvorligt"