Hanne Vibeke Holst skrev bogen Som pesten, der udkom i 2017. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kendt forfatter: Urimeligt at kvindefagene er så dårligt lønnede

29. jun 2020, 17:59
Det virker nærmest som om, at forfatteren Hanne-Vibeke Holst kan se ind i fremtiden. Hun skrev bogen 'Som pesten', der udkom i 2017 og handlede om en pandemi. I et nyt interview taler hun om, hvordan de offentligt ansatte, der blandt andet har vist deres værd under coronakrisen, fortjener mere i løn.

Som research til bogen 'Som pesten' talte Hanne-Vibeke Holst med førende eksperter i pandemier. Ingen af dem sagde, ”hvis pandemien kommer” men ”Når pandemien kommer”. Bogen udkom i 2017 altså flere år før coronakrisen, og derfor vidste hun, at verden ville være uforberedt på en pandemi. 

LÆS OGSÅ: Landstræner: Spilreklamer skal forbydes

Fagbladet FOA har taget en snak med forfatteren om netop coronakrisen og kommer i den forbindelse også ind på offentligt ansatte i eksempelvis ældreplejen, hvor der typisk er langt flere kvinder ansatte end mænd:

- Det er simpelthen så urimeligt, at kvindefagene er så dårligt lønnede, siger forfatteren, der har en søster, der arbejder som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen.

- Som jeg plejer at sige, når hun fortæller, hvordan hun knokler: ”Så er det jo godt, at du får sådan en løn”, ha ha.

LÆS OGSÅ: Stress er bare sådan noget, man siger, man har: 'Vi risikerer, at det bliver ulven kommer'

Hanne-Vibeke Holst fortæller også, at hun ikke mener, at et lønløft kommer af sig selv, og derfor er det vigtigt, at de lavtlønnede kvinder råber op og kræver deres. Ligesom hun mener, det er vigtigt, at fagforeningerne bakker op. For som hun siger, så har de fortjent langt mere end en æske chokolade eller en buket blomster.