I en video på Youtube siger Dansk Folkepartis Søren Espersen, at han er "edderspændt rasende" over den kønsdiskussion, som er sat i gang på Københavns Universitet. Foto: Søren Espersen/Youtube

Kendt DF’er trækker i konens tøj i protest: ”Jeg vil ikke acceptere det”

8. sep 2019
Søren Espersen vil blæse på foreninger, der kæmper for seksuelle minoriteters rettigheder.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen mener, at den politiske korrekthed fra Sverige og USA har fået fat i Københavns Universitet.

LÆS OGSÅ: Syg Jørgen Leth skal opereres akut

Det siger han i en video på Youtube, hvor han som en reaktion på, at ledelsen på Københavns Universitet har sendt en mail til de ansatte på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og opfordret dem til at passe på med at sige "han" og "hun" til de studerende.

Iført hustruen Yvette Kim Fays lyserøde hat og gule sjal siger han blandt andet: "Jeg holdt jo også op med at sige 'neger', da jeg på et tidspunkt fandt ud af, at det ville folk helst ikke have. Så på den måde pålægger man sig selv begrænsninger. Det gør man som individuelle personer".

LÆS OGSÅ: Harm Søren Pape til kontanthjælpsmodtager: Drop Netflix, cigaretter og katten

Søren Espersen mener, at det er helt galt, kalder det for "forfærdeligt" og siger, at Danmark "måske er det mest frie" samfund i hele verden.

"Vi kan tale frit og har lov til at være her allesammen. Vi har vores rettigheder til at være, som vi vil. Det er jo fint, at der kan være en pige, der gerne vil hedde Bo. Så får hun da lov til at hedde Bo. Men at det skal sendes ud som et direktiv fra Københavns Universitet, at man skal passe på med at sige 'han' og 'hun', det gider vi simpelthen ikke", slår han fast.

For DF-profilen er det vigtigt, at vi hver især tager hensyn til hinanden. Individuelt.
Det må aldrig blive et direktiv udstukket af en eller anden instans, mener han og fortæller, at politikerne på Christiansborg presses af foreninger, der kæmper for seksuelle minoriteters rettigheder.

"Men jeg vil blæse på, hvad de siger", siger han og fortsætter:

"Jeg vil ikke acceptere deres pres mod os politikere. Lige nu har de der foreninger det som ål i mudder. Ligegyldigt hvad de siger, retter man ind fra politisk side, fordi man er bange for at fremstå som en, der er imod bøsser, lesbiske og transseksuelles rettigheder. Jeg vil ikke acceptere det. Jeg vil ikke høre på dem mere".

Leder af Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Mette Sandbye har tidligere forklaret i Jyllands-Posten, at den omdiskuterede mail blot er råd til at håndtere situationen, hvis man for eksempel skal undervise transkønnede studerende.

Mailen er ikke regler, understreger Mette Sandbye.

LÆS OGSÅ: Dansk butikskæde tæt på konkurs