På Kalmar-huses hjemmeside fremgår det, at virksomheden midlertidigt er lukket på grund af konkurs, skriver JV. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kendt dansk byggefirma går konkurs

10. jan, 20:30
Konkursbehandlingen af byggefirmaet skal foregå ved skifteretten i Esbjerg.

Selskabet bag byggefirmaet Kalmar-Huse, Kalmargården A/S, blev onsdag taget under konkursbehandling, skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Svindel i filmbranchen - Kendis-datter rystet over blowjob-videoer

Oplysningerne bekræftes af advokat Jørgen Markholm, der er udpeget som kurator for konkursboet. På Kalmar-huses hjemmeside fremgår det, at Kalmargården A/S, som siden 1968 har opført 11.000 huse rundt omkring i landet, midlertidigt er lukket. 

Årsagen til lukningen er, at virksomheden fra Bramming har haft svært ved at rekruttere håndværkere, der kan bygge de sommerhuse, som Kalmar-Huse opfører. Derfor bød 2018 på et underskud på 2,67 millioner kroner på bundlinjen, fremgår det af selskabets seneste regnskab. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det er dog ikke første gang, at Kalmar-Huse går konkurs. Det samme skete nemlig i 2011, men virksomheden genåbnede året efter, da det lykkedes at genrejse selskabet. Til JydskeVestkysten forklarer Jørgen Markholm, at der igen arbejdes på at genetablere virksomheden.  

Konkursbehandlingen skal foregå ved skifteretten i Esbjerg.

LÆS OGSÅ: Tulle vil sikre flertal for bedre dagpenge