Kend din ryger på pakken

2. nov 2009
Se hvorfor håndværkeren ryger Prince, skolelæreren er til blå Kings og chefen tænder Camel.

Det er langt fra tilfældigt, hvilke cigaretter vi går og ryger. Mærket sender et signal, så det passer til vores identitet og vores job. Ekspert i kommunikation, Henrik Byager, afslører her, hvilke faggrupper, der ryger hvilke slags cigaretter.

Skolelæreren - Blå Kings
Ryges skamfuldt og i smug på skolen, dog mere afslappet derhjemme. Efterfølges af tyggegummi eller mintpastiller og neurotisk håndvask, så børnene ikke kan lugte noget… tror man. Holder op en gang i kvartalet.

Rengøringsassistenten - Grøn LOOK 100
En cigaret med en dejlig kølig smag, der ikke lugter så grimt. Den ekstra længde giver mere for pengene og passer godt til en kaffepause. Og kan skoddes halvvejs og gentændes på de særligt travle dage.

Universitetsprofessoren – Gauloises
Det lugter af bøger og Frankrig og løfter rygning fra en beskidt vane til en æterisk nydelse, der ventilerer refleksionerne. Professoren fornemmer Sartre sidde i den anden ende af rygeværelset - og give en ret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Kontordamen - Prince Light
Den klassiske danske folke-smøg, man aldrig går galt i byen med. Alle de andre på kontoret ryger den, og derfor er det nemt at låne og bytte. Bare en smøg, der ikke skal noget væsen af sig, sikker og tryg.

Social og Sundhedsassistenten - Corner
Eller hvilket som helst af de nye billigmærker fra enten Aldi eller Lidl, smager ligeså godt og er meget billigere. En cigaret er en cigaret, og man skal også kunne byde sin kollega eller selv bumme en en dag, uden at det gør for ondt. Hvorfor betale mere?

Håndværkeren – Prince
Gerne "importeret" sammen med en ramme cola og en ramme øl. Det er der altid en, der kan på en byggeplads. Finere håndværkere som møbelsnedkere og skibstømrere ruller selv deres cigaretter med Samson-tobak.

Pædagogen - Hvid Kings
Skal man endelig ryge, så skal det sgu smage af noget. Med største forsigtighed, for forældrene er blevet helt "hysteriske" med den slags, og totalt forbud nærmest alle vegne. Kings lugter lidt af byggelegeplads, snobrød og Langelands Festival - årets højdepunkt med børn, papunger og nye og gamle ægtefæller i en stor fest.

Chaufføren – Grøn Cecil
Den klassiske smøg for den frie mand, der ikke vil sættes i bås eller følge flokken. Har typisk røget den siden 70'erne, hvor også hans frisure, tøj og brillestil blev grundlagt, og hvor den ramte tiden perfekt. Han har ikke tænkt over nogle af delene siden, og derfor ikke bemærket at verden er forandret en del, og at han ikke er heeelt så moderne, som han har været....

Sælgeren - Marlboro Light
Lidt cool pakke med guldstriberne på pakken, passer godt til slipset, den strøgne skjorte og nøgleringen til firmabilen. Marlboros tilstedeværelse i Formel 1 trækker ikke ned, for hvem er ikke en Schumacher ude på de lange salgsture på landevejene?

Kvindelige chefer - Benson & Hedges
… Silk Cut, Manitou eller lignende luksus-smøger. Antændt af en accesorie-agtig lighter som for eksempel en Dunhill, der gør deres rygning æstetisk.

Mandlige chefer – Røde Kings eller Camel
Maskuline smøger og ikke en ”slavesmøg”. Ryger helst cigarer, når der rigtig skal være fest, men ryges der til daglig, bliver det røde Kings eller Camel. Begge har en fyldig tobakssmag.

Kilde: Kommunikationsekspert Henrik Byager