SÅDAN BEHANDLER VI DE SYGE: Karen og 13 andre: Kommunelæge forfølger os

30. jan 2010
Kommunens læge kalder syge lollikkere fede og indbildt syge, selv om de har fysiske diagnoser fra andre læger. Nu vil lollikkerne have ham fyret.

En murer har fået tre diskusprolapser efter et fald på tre meter. Han fik at vide, at hans smerter skyldtes fedme. En kvinde med ødelagt balancenerve fik besked om, at hun var syg i hovedet.

Det er nogle af de sager, der har vakt så meget forargelse, at 14 sygemeldte i den samme kommune helt usædvanligt har slået sig sammen for at få fyret en navngiven lægekonsulent.

Thomas Clasen hjælper Lolland Kommune med at vurdere, om folk har dokumentation nok for, at de er så syge, at de skal have en førtidspension.

De 14 syge mener, at kommunen - i skikkelse af Thomas Clasen - bevidst ser stort på andre lægers diagnoser for at spare kommunekassen for udgifter.

Han ødelægger vores liv

"Lægen kalder rask væk andre lægers diagnoser på fysiske sygdomme for noget ævl. Han kaster om sig med sine egne ubegrundede antagelser om, at folk er syge i hovedet eller er for fede. Og det, selv om han aldrig har set de mennesker, hvis liv han ødelægger," siger en af initiativtagerne, Karen Larsen.

Læs om Karens sag her.

"Specialist ved ikke, hvad han snakker om"


I en af sagerne konstaterede en ørelæge, at en kvindes balancenerve var ødelagt, hvilket betød, at kvinden var meget træt og havde voldsomme svimmelhedsanfald.

Lægekonsulent Thomas Clasen anbefalede kommunen at se bort fra ørelægens diagnose, fordi han - ifølge Clasen - intet vidste om svimmelhed.

Det er dog ikke korrekt. Den pågældende ørelæge, overlæge dr.med. Søren Vesterhauge fra Hamlet, har skrevet doktordisputats om netop svimmelhed, er en international anerkendt specialist i området, og har haft ansvar for området på Rigshospitalet.

Ser bort fra virkeligheden

Det er pensioneret retsmediciner, Jytte Hestbech, der har hjulpet de 14 lollikkere med at gennemgå sagerne. Hendes dom over Thomas Clasens vurderinger er klar:

De er skandaløse, mener den tidligere souschef fra Retsmedicinsk Institut ved Odense Universitet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Thomas Clasen ser helt bort fra realiteterne i flere sager. Hans opfattelse af sygdomme er ikke den samme som i sundhedsvæsenet. Han mistænkliggør klienterne med sit sprog og opfinder diagnoser, som er uden sagligt grundlag. Han antyder, at specialisters ord om fysiske sygdomme er usande. Dermed krænker han klienterne," siger Jytte Hestbech

Fagforeningen 3F finder sagerne så alvorlige, at de allerede i næste uge har bedt Lolland kommune om et møde for at klage over Thomas Clasens rolle i de 14 sager

Thomas Clasen afviser kritikken.

Læs hans forsvar her.