Kaospiloten

31. aug 2009
Kaospiloten har et cv, der får de fleste chefer til først at tænke: Nej, det der er simpelthen for rodet! Og det er ikke uden grund, for Kaospilotens røde tråd er nemlig udelukkende, hvad der føles spændende at lave lige nu.

Kaospiloten er nem at finde. De har deres eget lille projekt i virksomheden, og det betyder intet for dem, om andre kan se det vigtige i det. Der skal som minimum være frie hænder til at løse opgaven og mulighed for stor succes.

Det skal du ikke sige til en kaospilot:

”Jeg har aftalt, at vi laver det her sammen. Vi kan bare gøre det, lige som jeg plejer.”

Den slags arbejdsbetingelser kan få kaospiloten til ikke bare at sige blankt nej, men også at forlade firmaet helt. Der er simpelthen ikke højt nok til loftet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sådan overtaler du en kaospilot:

Kaospiloter kan ikke overtales. Enten tænder de på en opgave, eller også gør de ikke. Opgiv at regne ud hvorfor.

Hvis I skal lave noget sammen, må du dog se i øjnene, at du totalt har mistet magten over opgaven og ikke vil kunne genkende resultatet. Enten fordi det er galt eller genialt.

Kaospiloten til firmafest:

Kaospiloten er sandsynligvis med i festudvalget og har fundet på, at festen skal holdes i et akvarium og har overtalt chefen til at komme ridende på kamel.

Er det ikke lykkedes at komme ind i selve festudvalget, har kaospiloten lavet sin egen lille gimmick, som enten går over i firmaets historie som helt uforglemmeligt original eller går så galt, at kaospiloten må finde et nyt job