Arkivfoto fra Bazar Fyn, hvor der er stor forvirring om fremtiden. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Kaos i dansk butikscenter: ”Det er utilregneligt”

4. jan, 09:40
De forretningsdrivende i Bazar Fyn stoler ikke på brev, der hverken er stemplet eller underskrevet.

Midt i december kom det frem, at at Bazar Fyn i Odense ville lukker med få ugers varsel.

LÆS OGSÅ: Politiet rykker ud: Dronningen udsat for indbrud

Ejendomsselskabet Olav de Linde sendte her et brev til butiksindehaverne i basaren med nyheden om, at de godt kan forberede sig på, at de skal pakke ned og forlade butikkerne.

TV 2/Fyn skrev før jul, at Bazar Fyn, der er en af Skandinaviens største indendørs basarer, ville lukke den 31. december 2019.

Det er dog ikke sket, og nu skriver den regionale tv-kanal, at de omkring 40 butiksejere stadig ikke ved, om de er købt eller solgt.

I fredags fik butiksejerne så et nyt brev. I brevet står der, at butikkerne skal være ude af basaren senest den 14. januar 2020. Sagen er sendt til fogedretten, lyder det også i brevet. I brevet står der endvindere, at butiksejerne vil blive låst ude af ejendommen, når fogedretten har behandlet sagen.

Men ingen af butiksejerne stoler på brevet, skriver den fynske tv-kanal.

- Vi har fået et brev fra Olav de Linde, men det er jo ikke et officielt brev. Jeg kan også sende et brev til TV 2/Fyn, og sige, at I skal være ude af jeres lokaler, men det er jo ikke officielt. Det er ikke stemplet eller skrevet under, det er utilregneligt, siger Abdulla Mansour, der driver en grønthandler i Bazar Fyn, til TV 2/Fyn.

Hos ejendomsselskabet Olav de Linde lyder budskabet, at lejemålet er ophørt, så de forretningsdrivende i Bazar Fyn burde være fraflyttet. Og selvom brevet hverken var underskrevet eller stemplet, så kommer det fra Olav de Linde.

 - Det er helt klart fra os det brev, siger Søren Gørup Christiansen, der er afdelingsdirektør hos Olav de Linde, til TV 2/Fyn.

Han opfordrer butiksejerne til at få solgt deres varer, flytte væk fra Bazar Fyn, så lokalerne kan rømmes.