Lars_H_Nielsen_1650PX
Foto: Privat

Lars H. Nielsen: Kan vi udløse “vinderens forbandelse” over dansk aktiekultur?

17. sep 2019, 14:45

DANSK AKTIONÆRFORENING holder ‘Investordag’ 24. september i København. Erhvervsminister Simon Kollerup er inviteret til at komme med sine “visioner for udvikling af det danske aktiemarked og aktiekulturen i Danmark”.

LÆS OGSÅ: Fagforening trækker sine penge ud af Danske Bank

Kan røde og grønne vælgere nedkalde “vinderens forbandelse” over dansk aktiekultur, hvis de investerer en del af opsparingen i aktier og begynder at bruge disse aktier som et redskab i den politiske kamp? Måske er tanken et naivt blålys? Det er lykkedes at få flere pensionskasser til at lytte mere og mere til grønne ideer ved mange års fodarbejde.

Jeg har selv taget ordet ved Danske Banks generalforsamling flere gange over årene. Måske kan følelsen sammenlignes med at tale til en dør?
Lars H. Nielsen, finanskritisk aktivist

Hvordan kan det gå, hvis vi går i lag med de store totalt velhavende aktionærer i de danske selskaber i Nasdaq C25 aktieindeks?

Jeg har selv taget ordet ved Danske Banks generalforsamling flere gange over årene. Måske kan følelsen sammenlignes med at tale til en dør?

Men Peter Hummelgaard, Lisbeth Bech Poulsen og Frank Aaen har jævnligt haft imponerende gennemslagskraft.

KAN VI SMADRE den fælles forståelse for “shareholder value” og booste et bredere syn på investering, “stake holder value”? For “share holder value” er medarbejderne objekter, som skal realisere gevinster. Kan vi vende stemningen på en generalforsamling til at se medarbejdere som mennesker?

Dansk Industris skattepolitiske chef Jacob Bræstrup talte i 2017 om, at “vi skal fremme den haltende danske aktiekultur”.

Kan vi nedkalde “vinderens forbandelse” over hans ønske ved at engagere os politisk i den danske aktiekultur? Det vil sige købe et par aktier for spareskillingerne og give DI's Jacob Bræstrup rød og grøn modstand på næste års mange generalforsamlinger i de store danske C25 selskaber?

Om Lars H. Nielsen

Født 1960.

Har været finanskritisk aktivist på sociale medier fra 2013 fra den dag, da DR dokumentar afslørede Jyske Bank i #skattely.

Er aktiv i OxfamIBIS og Fair Bidragssats.

I dag finanskritisk aktivist på Twitter @larshnielsen2 og medlem af Dansk Aktionærforening.