Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Plejehjem fik 240 ansøgere: Kan få 68 kr. i timen

24. okt 2018
Det har indtil videre været en stor succes at ansætte unge mennesker på plejehjem i Horsens Kommune, fortæller leder af sundhedscenter Aarhus, Lone Boysen. Hun håber, at kommunale fritidsjob kan hjælpe på rekrutteringsproblemer i omsorgsfagene.

Spil kort, gå en tur eller hyg med de ældre.

Det er bare nogle af de opgaver, som fire teenagere i fritidsjob er ansat til at varetage på to plejecentre i Horsens Kommune. De fire stillinger blev slået op i sommer, fordi kommunen gerne ville bane vejen for at tiltrække flere unge til de kommunale omsorgsfag.

Selvom der kun skulle bruges fire unge, var der massiv interesse for stillingerne, da de blev slået op, fortæller leder af Sundhedscenter Horsens, Lone Boysen.

- Hold da op, det har været en succes. Vi fik 240 ansøgninger, og derudover kom der endnu flere henvendelser. Så der har været enorm interesse for det. De unge har kun været ansat siden september, men indtil videre er armene helt oppe i vejret, siger Lone Boysen til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Mie knoklede i Bilka og søgte job: Først da hun sagde op, skete der noget

- Jeg tror, at vi har ramt en puls, og at mange unge faktisk gerne vil gøre en forskel for andre mennesker. Så det er også inspirerende for os, at vi kan vise de unge vores fag, siger hun.

De unge arbejder som hovedregel på hverdagsaftener og har et sted mellem fire og otte timer om ugen. Lønnen er på 68 kroner i timen.

Godt for både ældre og unge

Lone Boysen fortæller, at det giver meget til både de unge og ældre at have kontakt til andre aldersgrupper.

Desuden mener hun, at fritidsjob i omsorgsfag kan fungere som en øjenåbner for de unge.

- Det gør en forskel for de unge, at de selv kan komme ud og mærke faget. Hvis nogen har en fejlopfattelse af omsorgsfagene, er det uheldigt. Der vil kun komme flere ældre i fremtiden, og der skal være nogle til at passe på dem. Derfor skal vi tiltrække de unge, og det er meget vigtigt, at vi får fortalt om faget og måske afkræftet nogle af de fordomme, der kan være, siger Lone Boysen.

LÆS OGSÅ: Kommune holder fast: Døende Paul skal betale 266 kroner

Hun mener derfor også, at andre kommuner vil kunne drage nytte af at få de unge i arbejde i den offentlige ældrepleje.

- Vi står overfor en rekrutteringsudfordring i faget. Derfor er der et behov for, at vi arbejder på flere niveauer og fronter. Flere kommunerne kunne sagtens sætte mere fokus på de unge, der har en alder, hvor de skal til at vælge studieretning og få deres øjne op for vores fag, siger Lone Boysen.

Flere stillinger er en mulighed

Hun lægger ikke skjul på, at der kan være god mulighed for, at der i fremtiden oprettes flere job i Horsens Kommunes ældrepleje til unge mennesker.

- I forbindelse med forløbet har der været rigtig meget interesse og mange opfordringer til, at vil oprettede pladser på plejecentre andre steder i kommunen. Lige nu starter vi med de fire, vi har ansat, men vi skal evaluere erfaringerne i starten af 2019. Og der skal vi blandt andet tage stilling til, om vi skal oprette flere stillinger, siger Lone Boysen.

- Det har været vigtigt at tage det stille og roligt og sikre de unge en god introduktion. Men det skal også være en god oplevelse for de ældre, så det skal ikke gå for hurtigt. Indtil videre tager beboerne heldigvis også godt imod initiativet, siger hun.