Emilie Mengs lig blev fundet i en sø ved Borup juleaftensdag 2016. Foto: Peter Bergman

Kan særlig metode finde Emilie Mengs morder? Sådan knækker hollandsk politi kolde drabsager

26. jan 2020, 15:00
Massiv indsamling af DNA løser "kolde drabssager" i Holland. Dansk politi er tavse om metoden.

Kan massiv indsamling af DNA-prøver løse mysteriet om mordet på teenageren Emilie Meng i 2016?

LÆS OGSÅ: Langer ud efter kronprinsen: Giv ham en skideballe

Det er et spørgsmål, som er dukket op, efter politiet ifølge flere medier fokuserer den fortsatte efterforskning i Emilie Meng-sagen på et boligområde omkring Motalavej i Korsør.

Her har en udviklingshæmmet beboer hørt en pige skrige tidligt om morgen den 10. juli 2016 - den dag Emilie Meng forsvandt.

- Jeg hørte en pige skrige. Hun sagde også "hallo", har den mandlige beboer fortalt til Sjællandske.

Massiv DNA-indsamling løser "kolde drabssager"

Berlingske skriver, at tysk politi siden november har hentet DNA-prøver fra mænd i byen Hemmerden. Indtil videre har 1.400 mænd afgivet DNA-prøve, og yderligere 500 DNA-prøver hentes fra fraflyttede mænd.

Den massive brug af DNA-tests kan være nøglen til at opklare sagen om mordet på 11-årige Claudia Ruf. Hun blev kidnappet, voldtaget og dræbt i 1996.

LÆS OGSÅ: Pernille Vermund hiver Mette F. i samråd: ”En skævvridning af magten”

Hollandsk politi har flere gange løst såkaldte "kolde drabssager" gennem massiv indsamling af DNA-prøver, beretter Berlingske.

Blandt andet blev der i 2018 taget et massivt antalt DNA-prøver i en sag om et barnemord. Efter seks måneder blev en mand anholdt. Han står angiveligt bag det berygtede barnemord.

Ti DNA-prøver - få ord fra politiet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har taget ti DNA-prøver i området ved Motalavej, men har ikke bekræftet, om der er DNA-spor i Emilie Meng-sagen.

Politidirektør Lars Harvest er fåmælt og sagde for nylig til B.T.:

- Vi har ikke nogen kommentarer til det. Vi har gentagne gange sagt, at der foregår en massiv efterforskning med alle de elementer, der ligger i det. Der indgår flere tusind mennesker i den sag.

Emilie Meng blev fundet død juleaftensdag samme år, som hun forsvandt. Hendes lig blev fundet af en forbipasserende i en sø ved Borup.

LÆS OGSÅ: Mette F. slår Thorning: Sætter rekord